Dordrecht, Netherlands

Dordrecht maakt kinderen warm voor Tourstart met Dikke Banden Race

Scheuren op je fiets, mét helm en geel shirt, door het Weizigtpark Corrado Francke
Tientallen kinderen in gele shirts zoefden woensdag door het Weizigtpark. Ze deden mee aan de eerste Dikke Banden Race, een activiteit om kinderen warm te maken voor de Tour de France voor vrouwen, die komende zomer Dordrecht aandoet.
Corrado Francke | 13 juni 2024 13:00 | Aangepast op 13 juni 2024 12:23
"Alle kinderen van 2 tot 12 jaar mogen meedoen, dus ook kinderen op een loopfiets", legt Patricia van der Vliet uit namens organisator Dordt Sport. Maar fatbikes? "Die zijn helaas verboden, want we fietsen vandaag op normale fietsen om ook kinderen meer aan het fietsen te krijgen."

Enkele tientallen fietsers
Vanwege slecht weer en weinig aanmeldingen ging de geplande eerste Dikke Banden Race, vorige maand op het Leerpark, niet door. In het Weizigtpark was het zonnig én lekker druk: enkele tientallen kinderen raceten op hun fietsjes over de paden.

In het park kwamen de echte bikkels bovendrijven. Zoals de 10-jarige Charissa, die met een lekke achterband over de finish kwam "Het was wel moeilijk, want je moet je goed concentreren", hijgt ze na afloop.
Zzzzjoef! Corrado Francke
Ook Wielerclub DRC De Mol was met een paar fietstalenten goed vertegenwoordigd. "Ik ga nóg een paar rondjes doen", zegt de overduidelijk in vorm verkerende Jitse na zijn race. En waar de een ooit wereldkampioen wielrennen hoopt te worden, heeft Xavi andere plannen. "Fietsen is leuk, maar ik doe meer aan ijshockey."

Tweede etappe
Op dinsdag 13 augustus start in de Dordrecht de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De dames krijgen eerst een 'toeristische route' door de binnenstad voorgeschoteld, die ze op wandeltempo afleggen. Op de Prins Hendrikbrug gaat de race écht van start, waarna de rensters 67 kilometer voor de kiezen krijgen door onder meer de Alblasserwaard. De finish ligt in Rotterdam, waar diezelfde middag nog een tijdrit wordt verreden.

Ter voorbereiding op de Tourstart zijn er nog twee Dikke Banden Races in Dordrecht: op zaterdag 13 juli bij de wielerbaan van DRC De Mol en op zondag 11 augustus in de binnenstad. Daarnaast zijn er andere activiteiten, zoals challenges die profrenster Lucinda Brand heeft gefilmd en een toertocht. Het volledige programma in aanloop naar 13 augustus is te vinden via de website van Dordt Sport.

Lees meer over:

tour de france femmes|

Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Lees ook

Wielerliefhebbers opgelet: rijd zelf over parcours van Tour de France Femmes

Een ritje op de fiets over een afgesloten Coolsingel of de Erasmusburg? Het is deze zomer mogelijk v...

Ruimte voor rolstoelers en ‘prikkelarme zone’ tijdens Tour de France Femmes

Er komt een speciale plek voor mensen in een rolstoel bij de etappestart van de Tour de France Femme...

Tour de France Femmes in 2024 naar Dordrecht: 'Onze stad mooi in beeld brengen'

De Tour de France Femmes komt in 2024 naar Dordrecht. De tweede etappe, die wordt gehouden op dinsda...