Dordrecht, Netherlands

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

De redactie van Via Cultura start komende donderdag weer met de Live-programma's, die vanaf dit weekend (radio) en volgende week (televisie) ook weer worden uitgezonden bij RTV Dordrecht. Deze woensdag nog een keer een aflevering van het zomer-magazine, met portretten van worstelaar en antiekhandelaar Bram Franken en hergebruik-ambassadeur Els Hauser.
Redactie RTV Dordrecht | 13 september 2023 14:15 | Aangepast op 13 september 2023 14:15
Els Hauser is een maatschappelijk betrokken creatieve duizendpoot. In ´Bomen op de Brug' vertelt ze dat ze altijd aan het rommelen is, maar daarmee doet ze zichzelf tekort. Els maakt zich druk over de kansen en ruimte voor jongeren in Krispijn. Ze werkte ooit bij De Buitenwacht en staat nu als verkoopster in Pandora, waar oude spulletjes wachten op een nieuw leven. Ze knapt meubels op, zodat ze weer jaren meekunnen. Haar kracht is dat ze intuïtief te werk gaat en vooral mogelijkheden ziet als ze naar bijvoorbeeld een oude kast of tafel kijkt. Met wat ze doet, inspireert ze ook anderen en daarmee is Ela een echte ambassadeur van hergebruik.

In ´Via Forza' een portret van Bram Franken, die een antiekzaak heeft op de Voorstraat. Hij komt uit een 'Jubal-familie', maar zijn vader koos voor voetballen en hij ging worstelen, een Olympische sport die veel discipline vergt. Aan die sport heeft Bram zijn hart verpand. Grieks/Romeins worstelen mag alleen met grepen op het bovenlijf. Bij vrij worstelen mag je ook op de benen 'aanvallen'. Na zijn eigen carrière werd hij jeugdtrainer en later trainde hij ook volwassenen, dat doet hij nu alweer 32 jaar. Als gezaghebbend trainer in de sportwereld kan bij een potje kan breken. In zijn winkel is dat natuurlijk niet verstandig, daar staan potten die je liever niet breekt. Je kan de winkel binnenlopen om je te vergapen aan de prachtige voorwerpen, maar ook om je aan te melden voor een proefles worstelen.

De laatste aflevering van het ‘Via Cultura magazine’ van deze zomer, met antiekhandelaar Bram Franken en hergebruik-ambassadeur Els Hauser, is deze woensdag 13 september vanaf 18.00 uur direct na het Nieuws te zien op TV Dordrecht.

Lees meer over:

Via Cultura|

Lees ook

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine van deze week een interview met Remi Balistreri over ‘Ontdek Dordrecht’ ...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine van deze week een interview met Ilona Snip over haar aanstaande concert ...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

De redactie van Via Cultura start half september weer met de Live-uitzendingen, tot die tijd zenden ...

Via Cultura Live over veertig jaar De Buitenwacht

Stichting De Buitenwacht bestaat 40 jaar en dat werd vorige week uitgebreid gevierd met o.a. een reü...

Via Cultura Live over Boeken en Bruggen

In Via Cultura Live praat presentator Gertjan Kleinpaste deze week met schrijvers Frits Baarda en Li...

Via Cultura Live 'Laat Dordt Bruisen'

In Via Cultura Live staat deze week het uitgaansleven in Dordrecht centraal, met speciale aandacht v...