Dordrecht, Netherlands

Terugblikken op 2023: drie dagen Big Rivers

De laatste dagen van dit jaar zijn aangebroken en dat betekent traditiegetrouw terugblikken op alles wat er de afgelopen twaalf maanden is gebeurd. Bij RTV Dordrecht doen we dat deze week met drie uitzendingen bomvol optredens van het Big Rivers Festival.
Marjolein Vos | 27 december 2023 13:30 | Aangepast op 27 december 2023 13:30
Op 7, 8 en 9 juli ging Dordt weer als vanouds uit z'n dak tijdens de vele optredens die in de binnenstad gegeven werden. RTV Dordrecht zond al eerder uitgebreide reportages van het festival uit, maar er lag nog meer materiaal 'op de plank': van veel artiesten en bands waren meerdere nummers opgenomen. Deze woensdag, donderdag en vrijdag zenden we die uit, in drie extra lange uitzendingen van elk zo'n 50 minuten.

Woensdag trappen we af met een impressie van de eerste dag van het festival. In de uitzending zitten onder meer verschillende nummers van Massada, de Nederlands-Molukse die in de jaren 70 en 80 hits scoorden. De muzikanten blijken nog altijd populair, bleek uit de grote belangstelling voor hun optreden deze zomer.

Ook bij het podium waar het Xing Popkoor hits ten gehore bracht, was het druk.De ideale plek om met een biertje in de hand mee te zingen met klassiekers.

Barrelhouse wist het publiek op de Statenplaats te vermaken op de openingsavond. Barrelhouse is al meer dan 40 jaar een van de bekendste en volgens kenners ook beste bluesband van Nederland. Alle optredens worden in de uitzendingen afgewisseld door interviews met muziekliefhebbers en sfeerbeelden van de stad die versierd was in de bekende groen, paarse, gele en gouden kleuren.

De uitzendingen die geheel in het teken staan van Big Rivers zijn woensdag 27 december, donderdag 28 december en vrijdag 29 december vanaf 18.00 uur te zien op TV Dordrecht. Vanwege onze verhuizing is er op deze dagen geen nieuwsbulletin te zien.


En wie bij het zien van deze beelden spontaan heimwee krijgt naar het festival...niet getreurd. Het duurt nog maar 6,5 maand voordat er weer een nieuwe editie van Big Rivers plaatsvindt. Het festival staat gepland voor 12, 13 en 14 juli 2024.

Lees meer over:

Big Rivers|

Lees ook

Koorleden gezocht voor aMeeZing

Het is ieder jaar steevast een van de hoogtepunten van het Big Rivers Festival: het optreden van het...

Big Rivers Festival uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland

Het Big Rivers Festival is in de prijzen gevallen. Ze zijn uitgeroepen tot Beste Publieksevenement v...

Big Rivers Festival genomineerd als Beste Publieksevenement van Nederland

Het Dordtse Big Rivers Festival maakt kans op een landelijke prijs. Het festival is genomineerd voor...

Oud en Nieuw op TV Dordrecht

Op oud- en nieuwjaarsdag blikken we op TV Dordrecht terug op 2023, met een uitgebreid jaaroverzicht ...

Meezingfestijn aMeezing afgelast vanwege storm

Weer geen aMeezing. Donderdagavond zou het projectkoor in de circustent van Royal hun afgelaste optr...

Alternatieve aMeezing bij Circus Royal

Wat normaal één van de hoogtepunten is van het Big Rivers Festival, moest deze zomer vanwege extreme...