Dordrecht, Netherlands

Betalen voor een plekje op Leerpark om parkeerdrukte te verminderen

Op zoek naar een plekje voor de auto
Het vinden van een parkeerplek op het Leerpark is vaak een flinke opgave. En nu er nog volop gebouwd wordt om te kunnen wonen, werken en leren zal die drukte in de toekomst alleen maar toenemen Als er niks gebeurt, loopt dat uit de hand en dus wil de de gemeente vanaf 1 januari 2023 in de wijk betaald parkeren invoeren.
Dennis Koorevaar | 9 juni 2022 16:12 | Aangepast op 9 juni 2022 16:12
En die plannen zorgen voor wisselende reacties bij de bewoners: "Ik vind dat wel goed," zegt een mevrouw die haar hondje uitlaat. Ze woont boven de Plus Supermarkt. "We groeien hier uit ons jasje. Als dat er voor zorgt dat het dan minder druk wordt, vind ik dat wel een goed idee. Nu heb ik sowieso niet te klagen want ik heb een eigen plekje." Een bewoner van de Kees Boekelaan heeft er zo zijn twijfels over. "Aan de ene kant snap ik het wel, maar misschien zijn er andere mogelijkheden. Zoals het goedkoper maken van het openbaar vervoer." De gesprekken over een station op het Leerpark lopen namelijk ook nog steeds.

Set van maatregelen
Toch vraagt een deel van de bewoners zich af of het echt wel dé oplossing is voor het probleem. Wethouder Rik van der Linden meent van wel: "De oplossing ligt bij een hele set van maatregelen. De mobiliteit van een hele hoop gebruikers moet je goed mobiliseren. En naast het vraag en aanbod organiseren ga je ook werken met de parkeerregulering." Dus ligt volgens de gemeente betalen voor een plekje het meest voor de hand.

Waterbedeffect
Met het invoeren van het betaald parkeren op het Leerpark is de gemeente nog niet klaar met het parkeerbeleid in de stad. Mogelijk worden meer plekken aangewezen waar je moet gaan betalen voor een plekje. Dat kan zorgen voor een zogenoemd waterbedeffect: de parkeerdrukte schuift dan steeds een stukje op. Zoals dat te zien is in Sterrenburg, waar na het verhogen van de parkeerkosten op het Gezondsheidspark het ziekenhuispersoneel de auto neerzet. "Het waterbedeffect zul je altijd een beetje zien. Maar in de rest van de wijk parkeren voornamelijk bewoners. Die gaan 's ochtends de wijk uit en 's avonds weer in. Daar zal de drukte niet veel drukker worden", volgens Van der Linden.

Gesprekken met betrokken partijen rondom het Leerpark, zoals het DaVinci College en de Plus Supermarkt lopen nog. De uitkomst van die gesprekken laat dus nog even op zich wachten.

Lees meer over:

Leerpark|parkeren|

Lees ook

Vertraging bij oplevering studio's Leerpark

De studio's die de afgelopen maanden geplaatst zijn op het Leerpark worden iets later opgeleverd dan...

Woningen Leerpark opgeleverd; 'Doet denken aan start eigen wooncarrière'

Het duurde iets langer dan gepland, maar na 29 weken werden de 333 studio's op het Leerpark vorige w...

'Bouw een parkeergarage onder de Wolwevershaven'; plan Gewoon Dordt ontvangt weinig steun

Een tekort aan parkeerplekken in de binnenstad en de wens om minder auto's op straat te parkeren, zo...

Werknemers Gezondheidspark parkeren in de wijk ernaast om hoge parkeerkosten te vermijden

Sterrenburg-Noord wordt geplaagd door de vele auto's van werknemers van het Gezondheidspark. Daarom ...

Parkeerregels centrum terug naar situatie voor corona

Tijdens corona nam de gemeente een aantal tijdelijke maatregelen met betrekking tot parkeren. Deze w...

Mogelijk betaald parkeren Indische Buurt Noord: bewoners aan zet

Veel bewoners klagen er al jaren over: de toenemende parkeerdrukte in het gebied Oranjelaan, Bankast...