Dordrecht, Netherlands

Big Rivers is na twee jaar ‘Back Home’ in de binnenstad

Het muzikale festival Big Rivers komt na twee jaar als vanouds terug in de Dordtse binnenstad. Op 15, 16, en 17 juli kan Dordrecht weer genieten van het festival zoals we het van voor coor corona kennen. Het evenement gaat terug naar het welbekende concept, daarnaast worden er een aantal nieuwe elementen toegevoegd.
Vivian Rutte | 3 maart 2022 15:27 | Aangepast op 3 maart 2022 15:27
Het festival kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, maar keert dit jaar terug naar het centrum. De organisatie van het festival, bij monde van festival directeur Liselotte Gatzen, laat weten ‘We willen het gevoel van voor de pandemie terug laten komen. Lekker dansen en genieten met je vrienden en familie  op dit enige echte ‘Dordtse Feessie’ is iets wat iedereen gemist heeft.’

Dankzij de versoepelingen zal het festival dus weer op 15, 16, en 17 juli in haar originele vorm te beleven zijn. Mochten er toch weer maatregelen worden ingesteld door de overheid, dan houdt de organisatie zich daaraan en past aan waar nodig.  

Veel bekende elementen van het festival zullen weer terugkeren, zoals de Mardigras aankleding met de bekende kettingen, de festival- en foodmarkt en meer dan 100 muzikale acts. 

Het podium op het Grotekerksplein wordt eerder opgebouwd dit jaar. Het zal voor 15 juli namelijk onder andere gebruikt worden voor de uitvoering van de stadsopera ‘Maria’ door het Muziektheater Hollands Diep. Liselotte Gatzen: ’we zijn erg trots op onze samenwerking met Hollands Diep voor het uitvoeren van deze stadsopera. Deze ‘opera’ past ook goed bij Big Rivers omdat het voor en door Dordtenaren is en dus vooral ook alle Dordtse Big Rivers fans. Het sluit naadloos aan bij de Big Rivers beleving en zal een mooie toevoeging zijn aan deze Big Rivers week. RTV Dordrecht maakt een registratie van deze Dordtse stadsopera. 

Het meezing evenement ‘aMeezing Big Rivers’ zal dit jaar worden uitgevoerd op zondag 10 juli. Er is daardoor meer tijd en aandacht voor dit populaire evenement.

Verder meldt de festivalorganisatie dat ze dit jaar speciale ‘sponsor area’s gaan toevoegen aan het festival.  Gatzen: ‘We hopen hiermee meer bedrijven te interesseren een bijdrage aan het festival te leveren zoals vorig jaar tijdens ‘Back to the Rivers’ al bleek’.

De historische binnenstad wordt deze zomer weer gevuld met fantastische muziek en live bands waar iedereen weer als vanouds van kan gaan genieten. Wat de line up wordt, blijft nog even geheim…


Lees ook

Muzikaal uitwisselingsproject SkellHell gaat verder in Nederland

Het internationale uitwisselingsproject SkellHell is deze week afgereisd naar Nederland. Het is een ...

Dordtse loempiakraamhouder Xuan Tran te zien in VPRO’s ‘Een programma over de jaren tachtig’

Deze zondag is de Dordts-Vietnamese Xuan Tran te zien in aflevering 3 van ‘Een programma over de j...

Dordts Patriciërshuis viert tienjarig jubileum met tentoonstelling en fotowedstrijd

Het Dordts Patriciërshuis oftewel Museum aan de Maas bestaat dit jaar 10 jaar. Dat wordt gevierd me...

Puienprijs uitgereikt: 'De grote winnaar is de stad'

De Vereniging Oud-Dordrecht heeft dinsdagavond voor de derde keer de Dordtse Puienprijs uitgereikt a...

Niet opgehaald afval grote kater na Big Rivers

Muziekfestival Big Rivers wat afgelopen weekend in Dordrecht een topfeest is geweest, heeft een tege...

Voorlaatste serie Stolpersteine gelegd in Dordtse binnenstad

Donderdagmorgen vanaf 10:00 werden er op vijf locaties in de Dordtse binnenstad Stolpersteine, in de...