Dordrecht, Netherlands

Big Rivers is na twee jaar ‘Back Home’ in de binnenstad

Het muzikale festival Big Rivers komt na twee jaar als vanouds terug in de Dordtse binnenstad. Op 15, 16, en 17 juli kan Dordrecht weer genieten van het festival zoals we het van voor coor corona kennen. Het evenement gaat terug naar het welbekende concept, daarnaast worden er een aantal nieuwe elementen toegevoegd.
Vivian Rutte | 3 maart 2022 15:27 | Aangepast op 3 maart 2022 15:27
Het festival kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, maar keert dit jaar terug naar het centrum. De organisatie van het festival, bij monde van festival directeur Liselotte Gatzen, laat weten ‘We willen het gevoel van voor de pandemie terug laten komen. Lekker dansen en genieten met je vrienden en familie  op dit enige echte ‘Dordtse Feessie’ is iets wat iedereen gemist heeft.’

Dankzij de versoepelingen zal het festival dus weer op 15, 16, en 17 juli in haar originele vorm te beleven zijn. Mochten er toch weer maatregelen worden ingesteld door de overheid, dan houdt de organisatie zich daaraan en past aan waar nodig.  

Veel bekende elementen van het festival zullen weer terugkeren, zoals de Mardigras aankleding met de bekende kettingen, de festival- en foodmarkt en meer dan 100 muzikale acts. 

Het podium op het Grotekerksplein wordt eerder opgebouwd dit jaar. Het zal voor 15 juli namelijk onder andere gebruikt worden voor de uitvoering van de stadsopera ‘Maria’ door het Muziektheater Hollands Diep. Liselotte Gatzen: ’we zijn erg trots op onze samenwerking met Hollands Diep voor het uitvoeren van deze stadsopera. Deze ‘opera’ past ook goed bij Big Rivers omdat het voor en door Dordtenaren is en dus vooral ook alle Dordtse Big Rivers fans. Het sluit naadloos aan bij de Big Rivers beleving en zal een mooie toevoeging zijn aan deze Big Rivers week. RTV Dordrecht maakt een registratie van deze Dordtse stadsopera. 

Het meezing evenement ‘aMeezing Big Rivers’ zal dit jaar worden uitgevoerd op zondag 10 juli. Er is daardoor meer tijd en aandacht voor dit populaire evenement.

Verder meldt de festivalorganisatie dat ze dit jaar speciale ‘sponsor area’s gaan toevoegen aan het festival.  Gatzen: ‘We hopen hiermee meer bedrijven te interesseren een bijdrage aan het festival te leveren zoals vorig jaar tijdens ‘Back to the Rivers’ al bleek’.

De historische binnenstad wordt deze zomer weer gevuld met fantastische muziek en live bands waar iedereen weer als vanouds van kan gaan genieten. Wat de line up wordt, blijft nog even geheim…


Lees ook

Indrukwekkende muziekfilm Dordts rockmetaltrio The Empyrean te zien bij RTV Dordrecht: deel 3

De Dordtse rockers van The Empyrean rondden in oktober na 2,5 jaar eindelijk hun enorme project af: ...

Zondag bij TV Dordrecht: Herhaling Dordts Cultuur Halfuur

Het was - vanwege corona - een tijdje stil rondom het Dordts Cultuur Halfuur, maar vanaf 12 februari...

Rock For Ukraine Live haalt ruim 2000 euro op

Sinds februari kijkt de wereld mee naar de situatie in Oekraïne. Veel mensen willen graag iets doen...

Karsu en Jared Grant op Big Rivers

We moeten nog even geduld hebben, maar over twee maanden is het zover: Big Rivers. Je kunt al begin...

Nog één keer op de bühne: Dordt neemt afscheid van legende Leo Schellinger

Maar liefst 18 keer stond hij op Big Rivers. Jaren daarvoor was hij al bekend in Dordrecht, maar ook...

Halve finale Grote Prijs van Dordt heeft vijf bijzondere acts in petto

De halve finale van Grote Prijs van Dordt is al in zicht. De drie voorrondes zijn al achter de rug e...