Dordrecht, Netherlands

Geen Kerstmarkt dit jaar: 'Onzekerheid over coronamaatregelen'

Er zal dit jaar opnieuw geen Kerstmarkt zijn in Dordrecht. Volgens de gemeente is er nog 'enige onzekerheid of zo'n groot evenement in de wintermaanden rekening moet houden met nieuwe coronamaatregelen'. Dordtenaren kunnen zich wel weer verheugen op de Dordtse Decemberdagen.
Robin Nanninga | 5 mei 2022 15:24 | Aangepast op 5 mei 2022 15:24
Met het opnieuw schrappen van de Kerstmarkt willen de organisatoren het concept van de Dordtse Decemberdagen een eerlijke kans geven. "Als we nu eindelijk eens het volledige programma kunnen draaien, dan doen we nuttige ervaring op die kan helpen bij de toekomstige ideeën voor de evenementen in december. Onze stad heeft alle ingrediënten voor een ultieme sfeervolle feestmaand vol beleving", zegt wethouder Maarten Burggraaf.
Na twee edities met beperkingen vanwege de coronamaatregelen verwachten de gemeente, Dordrecht Marketing & Partners en de POBD (ondernemers in de binnenstad) in 2022 voor het eerst het complete programma uit te voeren. Doel: de binnenstad van Dordrecht in de feestmaand extra gezellig en aantrekkelijk maken en daarmee het bezoek stimuleren. De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 9 december tot en met 8 januari. De decembermaand is traditioneel een zeer belangrijke maand voor winkels en horeca in de binnenstad. De Dordtse Decemberdagen moeten zorgen voor extra sfeer en extra omzet. De Dordtse Decemberdagen komen ook dit jaar dus in plaats van de Kerstmarkt. 
'Effect van het complete programma'Komende december zal er opnieuw extra winterverlichting zijn in de binnenstad, extra aankleding, meer kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en -objecten, straatartiesten, een lichtdwaal- en wandelroute, rondvaarten en drie locaties met een inpakservice. De organisatoren willen graag een keer het effect zien van het complete programma van de Dordtse Decemberdagen. "De afgelopen twee jaren waren de eerste reacties heel positief, zegt wethouder Maarten Burggraaf. "Met name de lichtroute Dwaalspoor trok duidelijk veel bezoekers, maar helaas was de horeca toen beperkt tot afhalen vanwege de coronamaatregelen. Dat kan dit jaar dus nog veel aantrekkelijker worden."
POBD-voorzitter Arien van Pelt denkt dat bij een goede combinatie velen kunnen profiteren van de Dordtse Decemberdagen. ,,Winkels, horeca, cultuur, maar natuurlijk vooral de bezoekers zelf." Ook directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing ziet de kansen. ,,De Dordtse binnenstad geeft een unieke sfeer, juist in de donkere dagen van het jaar. Zelfs met beperkingen konden we de potentie van de Dordtse decemberdagen al zien." 

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00

Lees ook

Horeca en cultuursector weer open: 'Het is een meer dan heugelijke dag'

Met een bezoek aan het museum en bij een horecazaak een broodje en een kop koffie halen zijn de dage...

Kolff blij met versoepelingen: 'Geen burgemeester geworden om mensen te zeggen wat ze wel en niet moeten doen'

Met het einde in zicht na twee jaar pandemie test de Dordtse burgemeester Wouter Kolff woensdag posi...

Nederland gaat weer open: coronapas verdwijnt grotendeels, alleen nog mondkapjes in ov

Vrijdag nemen we afscheid van zo goed als alle coronamaatregelen. Zo wordt het coronatoegangsbewijs ...

Albert Schweitzer ziekenhuis neemt afscheid van mondkapjes en verwelkomt extra bezoek

Het Albert Schweitzer ziekenhuis laat vanaf woensdag 16 maart een deel van de coronamaatregelen los....

Einde aan coronamaatregelen, alleen adviezen blijven gelden

Vanaf volgende week woensdag worden ook de laatste coronamaatregelen afgeschaft. Dat heeft minister ...

Coronamaatregelen afgeschaft, maar niet in verzorgingshuizen

In winkels hoefden het al niet meer, maar vanaf volgende week woensdag zijn mondmaskers ook niet mee...