Dordrecht, Netherlands

Santa Run keert terug: organisatie hoopt op honderden deelnemers

Na twee jaar afwezigheid keert de Santa Run weer terug in de Dordtse binnenstad. De organisator Rotary Club Dordrecht hoopt op honderden deelnemers. Santa on Tour, vorig jaar door corona het alternatief voor de hardlooptocht, wordt ook dit jaar weer georganiseerd.
Corrado Francke | 4 november 2022 07:00 | Aangepast op 3 november 2022 16:07
Het parcours van de op 16 december gehouden Santa Run is drie kilometer lang. Iedereen mag meedoen voor 7 euro 50 per persoon. Daar krijg je dan ook nog een kerstpak én muzikale gezelligheid bij. Het startschot klinkt om 19:00 uur op het Stadhuisplein.

Zes dagen eerder gaat de Rotary Club weer op pad om heel veel wensen van Dordtenaren in vervulling te laten gaan tijdens Santa on Tour. Dordtenaren kunnen tot uiterlijk 1 december wensen insturen via de website van het evenement.

Groot geldbedrag
“Zoals ieder jaar hoopt de Rotary Club een groot geldbedrag op te halen”, laat voorzitter Arjan Arendse weten, die hoopt dat ook mensen die iets kunnen missen en het Dordtse bedrijfsleven een steentje willen bijdragen.

Als goede doel kiest de organisatie dit jaar voor de voedselbank in Dordrecht. “Het is belangrijk dat stadgenoten worden ondersteund in deze moeilijke tijden.”

Zo zag de laatste editie van de Santa Run (in 2019) eruit:

Lees ook

Annemieke, die een nier afstaat, wordt nu zelf in het zonnetje gezet

Santa On Tour trok zaterdag weer door de stad. In een kerstoutfit geklede dames en heren verrasten v...