Dordrecht, Netherlands

Verkiezingscampagnes in volle gang: Kamerlid bezoekt de Vogelbuurt, veel partijen in actie

Politiek Dordt massaal de straten op en de wijken in

Senna Maatoug in Het Vogelnest Jordy Nijenhuis
De strijd om zetels in de gemeenteraad is in volle gang. Diverse partijen waren zaterdag in de Dordtse straten te vinden: GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug bezocht de Vogelbuurt. Ook andere partijen waren in de wijken te vinden voor hun campagne.
Corrado Francke | 5 maart 2022 17:20 | Aangepast op 5 maart 2022 17:20
"Het gaat erover dat er weinig groen is, dat het moeilijk is om een huis te vinden en hoe moeilijk het is om in armoede te leven in Nederland", vat Maatoug, de nummer 5 op de lijst van GroenLinks, de gesprekken samen.

'Afstand tussen politiek en mensen in de wijk'
Ze praatte met verschillende bewoners uit de buurt, waaronder Ifor Schrauwen. "Er is een afstand tussen de politiek en mensen in de wijk. En ik denk dat je iets vaker dan één keer in de vier jaar langs moet komen om dat te verbeteren. Dat heb ik gezegd", vertelt Schrauwen.

Wat kan de lokale politiek nu voor een Kamerlid betekenen en andersom? Maatoug: "Ik vind het heel fijn om door mijn collega's in Dordrecht informatie te krijgen over waar ze hier tegenaan lopen. Dan kan ik tegen de minister zeggen: waarom past u de wet niet aan? Bijvoorbeeld bij de Participatiewet."
De prognose volgens Marco van Schaardenburgh RTV Dordrecht
In de prognose, die Marco van Schaardenburgh iedere week laat horen bij radioprogramma Studio de Witt, wordt de Dordtse VVD de grootste partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met zeven zetels. Daarachter vindt een spannende strijd plaats voor de tweede plek: CDA (4 zetels), Beter voor Dordt (3,9 zetels), GroenLinks (3,5 zetels) zijn niet ver van elkaar verwijderd.

De Partij voor de Dieren (1,8 zetels), DENK (1,6 zetels) en Forum voor Democratie (1,5 zetels) maken volgens de prognose hun entree in de raad.

Spannend is het voor onder meer Op Ons Eiland. Voor de partij van lijsttrekker Aydin Gündogdu wordt 0,4 zetel voorspeld.

Bij de nummer drie van de fractie, Robbert de Boer, bestaat er echter weinig twijfel. Integendeel: "We gaan voor acht zetels. Ik denk dat het goed is om ergens vanuit te gaan. Ik denk dat er veel behoefte is aan een lokale partij die burgers betrekt bij de besluitvorming."

Dat wil hij doen met onder meer een burgerreferendum waarbij burgers mee kunnen praten over grote projecten in de stad. "En daarnaast het eerlijke verhaal vertellen, want de politiek en burgers staan ver uit elkaar."
GroenLinks en Op Ons Eiland waren niet de enige partijen die campagne voerden. Politiek Dordt ging zaterdag massaal de straten op en de wijken in:

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

´Chaos´ bij aanbesteding Biesboschhal

Ingrid de Groot | 29 sep 2022 11:02

Lees ook

Lijsttrekkers: ‘Dat nieuwe stadion voor de FC komt er’

Tijdens het eerste grote themadebat dat RTV Dordrecht organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsve...

Wél een croissantje, maar niet voor de PvdA; wijkontbijt met fractie

“Tijdens een wijkontbijt spreek je met een doelgroep die je normaal niet zoveel hoort, maar we wil...

Herhaling verkiezingsdebatten vanavond bij TV Dordrecht

De afgelopen weken heeft RTV Dordrecht in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen drie debatten g...

'Ouwe Jonges Krentebrood' is weer terug op de buis

Het programma Ouwe Jonges Krentebrood keert zondag na een maandenlange afwezigheid terug bij RTV Do...

Dit moet er de komende jaren beter in Dubbeldam: 'Maak het Damplein verkeersveiliger'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...