Dordrecht, Netherlands

Verkiezingscampagnes in volle gang: Kamerlid bezoekt de Vogelbuurt, veel partijen in actie

Politiek Dordt massaal de straten op en de wijken in

Senna Maatoug in Het Vogelnest Jordy Nijenhuis
De strijd om zetels in de gemeenteraad is in volle gang. Diverse partijen waren zaterdag in de Dordtse straten te vinden: GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug bezocht de Vogelbuurt. Ook andere partijen waren in de wijken te vinden voor hun campagne.
Corrado Francke | 5 maart 2022 17:20 | Aangepast op 5 maart 2022 17:20
"Het gaat erover dat er weinig groen is, dat het moeilijk is om een huis te vinden en hoe moeilijk het is om in armoede te leven in Nederland", vat Maatoug, de nummer 5 op de lijst van GroenLinks, de gesprekken samen.

'Afstand tussen politiek en mensen in de wijk'
Ze praatte met verschillende bewoners uit de buurt, waaronder Ifor Schrauwen. "Er is een afstand tussen de politiek en mensen in de wijk. En ik denk dat je iets vaker dan één keer in de vier jaar langs moet komen om dat te verbeteren. Dat heb ik gezegd", vertelt Schrauwen.

Wat kan de lokale politiek nu voor een Kamerlid betekenen en andersom? Maatoug: "Ik vind het heel fijn om door mijn collega's in Dordrecht informatie te krijgen over waar ze hier tegenaan lopen. Dan kan ik tegen de minister zeggen: waarom past u de wet niet aan? Bijvoorbeeld bij de Participatiewet."
De prognose volgens Marco van Schaardenburgh RTV Dordrecht
In de prognose, die Marco van Schaardenburgh iedere week laat horen bij radioprogramma Studio de Witt, wordt de Dordtse VVD de grootste partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met zeven zetels. Daarachter vindt een spannende strijd plaats voor de tweede plek: CDA (4 zetels), Beter voor Dordt (3,9 zetels), GroenLinks (3,5 zetels) zijn niet ver van elkaar verwijderd.

De Partij voor de Dieren (1,8 zetels), DENK (1,6 zetels) en Forum voor Democratie (1,5 zetels) maken volgens de prognose hun entree in de raad.

Spannend is het voor onder meer Op Ons Eiland. Voor de partij van lijsttrekker Aydin Gündogdu wordt 0,4 zetel voorspeld.

Bij de nummer drie van de fractie, Robbert de Boer, bestaat er echter weinig twijfel. Integendeel: "We gaan voor acht zetels. Ik denk dat het goed is om ergens vanuit te gaan. Ik denk dat er veel behoefte is aan een lokale partij die burgers betrekt bij de besluitvorming."

Dat wil hij doen met onder meer een burgerreferendum waarbij burgers mee kunnen praten over grote projecten in de stad. "En daarnaast het eerlijke verhaal vertellen, want de politiek en burgers staan ver uit elkaar."
GroenLinks en Op Ons Eiland waren niet de enige partijen die campagne voerden. Politiek Dordt ging zaterdag massaal de straten op en de wijken in:

Lees ook

Forum voor Democratie doet gooi naar raadszetel in Dordt

Forum voor Democratie (FvD) doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht. In ...

Net 18 en nog geen idee op wie je moet stemmen? First Time Voters event helpt daar een handje bij

Speciaal voor jonge kiezers werd er maandagavond een online debat georganiseerd. In het First Time V...

‘Politiek, hier moeten jullie mee aan de slag!’

De FNV, de grootste Nederlandse vakbond, was afgelopen zaterdag neergestreken in de Dordtse binnenst...

‘Alle Marokkanen zijn crimineel’: uitspraak is volgens de PVV niet correct

Tijdens de verkiezingsmarkt zaterdag zouden de gemoederen hoog opgelopen zijn. Nummer vijf op de ki...

Pauline Bouvy-Koene informateur in Dordrecht

Pauline Bouvy-Koene gaat aan de slag als informateur in Dordrecht. Zij is voor deze rol gevraagd doo...

‘Haal je kinderen van de bank en stuur ze naar buiten, ook in de winter’

Het is druk op het plein van kinderopvang Het Kristal in Sterrenburg. De kinderen zijn in de weer me...