Ondernemers Drechtsteden: samenwerken en vernieuwen

03 juni 2021 16:00

De ondernemers in de Drechtsteden gaan de komende jaren verder de krachten bundelen. De FOD (Federatie van Ondernemingsverenigingen van de Drechtsteden) heeft vandaag een glossie aangeboden aan VVD-wethouder Financiën en Economie, Maarten Burggraaf.

De belangrijkste aanbevelingen zijn investeren in vernieuwing en vooral de samenwerking tussen alle organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Drechtsteden-gebied. Dat betekent naast de bedrijven de politiek, de burgers en de maatschappelijke instellingen zoals woning corporaties en milieudiensten.

ONL steunt de Drechtsteden

De ondernemersbelangenorganistie Ondernemend Nederland (ONL), steunt de Drechtsteden en andere samenwerkinggsverbanden. Voorzitter Hans Biesheuvel was donderdag zelf aanwezig bij de presentatie van de ondernemersglossie. Hij liet weten dat samenwerking heel belangrijk is op dit moment. “We moeten eerst gezamenlijk uit de coronacrisis komen en dan het land verder opbouwen. Vooral het stikstofprobleem moet de komende jaren opgelost worden. Aleen met een gezamenlijk aanpak lukt dat.” Met deze en alle andere aanbevelingen uit de Drechtsteden gaat Biesheuvel richting ‘torentje van Rutte’.

Burggraaf: nog vier jaar

De wethouder Financiën en Economie Maarten Burggraaf zegt dat hij in de aanbevelingen een bevestiging ziet van de pogingen afgelopen vier jaar om vergaande samenwerking tot stand te brengen en gezamenlijk afspraken te maken. Burggraaf wil dat zelf blijven doen. Hoewel hij weet dat zijn partij de VVD er over gaat, laat bij bij RTV Dordrecht weten ‘in’ te zijn voor nog vier jaar deze wethouderspost. Partijen zijn vooruitlopend op de verkiezingen inmiddels aan de slag gegaan met kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s. De verkiezingen zijn op 16 maart 2022.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)