Oranje-cafés hopen op versoepelingen

10 juni 2021 15:30

Bij Café Merz is het normaal gesproken bomvol tijdens een EK of WK, maar dit jaar zal het waarschijnlijk stiller zijn. Dat komt door de huidige maatregelen. Een groot scherm en livemuziek is niet toegestaan. Café-eigenaar Ferry de Klerk heeft wel de oranje vlaggetjes opgehangen.

Hij heeft goede hoop dat grote schermen alsnog toegestaan worden voor de derde en laatste poulewedstrijd van Oranje.

"Ik verwacht dat we open mogen met een scherm tijdens de derde wedstrijd. Ik ben wel positief gestemd. Bijna iedereen is gevaccineerd, de besmettingen zijn laag en we leven altijd twee weken vooruit op de curve en kijkende naar die lijn, is die alleen maar aan het zakken."

Ook bij café Sebes is het nog verre van oranje. Bij het officieel leukste oranje-café van Nederland hangt er wel één oranje-vlag, maar dan half stok. Eigenaar Hubèrt Sebes is teleurgesteld. "We zijn door de overheid nu wel een een leuk verdomhoekje getrapt. De wedstrijden beginnen om 21.00 uur en om 22.00 uur moeten we sluiten. En met het aantal mensen dat nu binnen mag, dat is niet te doen voor ons."

Komende zondag speelt Oranje voor het eerst dit EK. De Klerk kan met de huidige maatregelen niet zo veel organiseren. Hij heeft nog wel een vraag neergelegd of hij kan werken met kleine schermpjes op de tafels van de gasten, maar daar verwacht hij niet zo heel veel van. Wat De Klerk betreft, wordt het een groot feestje tijdens de derde wedstrijd. "Het is afhankelijk van wat er mag, maar we gaan voor veel oranje, met drie schermen en een paar honderd man. Het is wel zuur dat Oranje nu eindelijk weer kan spelen en we nu met deze maatregelen zitten. Het is wat het is."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)