Publiek wordt gemist bij World Cup Shorttrack

24 november 2021 18:05

Er staat een nieuw weekend vol shorttrack voor de deur op de Sportboulevard: de laatste World Cup finales voor de Olympische Winterspelen 2022 in Bejing. Net als het WK eerder dit jaar opnieuw zonder publiek. Een flinke domper voor de organisatie en de gemeente, die er naar verluidt 70.000 euro in heeft gestopt.

In tegenstelling tot het vorige toernooi vindt directeur Cees Juffermans het jammer dat er zo kort vantevoren bekend is gemaakt dat er geen publiek welkom is. “Begin dit jaar waren we superblij dat we een WK konden organiseren en hebben we er eigenlijk een TV-studio van gemaakt.” Speciaal daarvoor zijn ze destijds verhuisd van Ahoy naar de Sportboulevard. Ze hadden erop gehoopt dat dat deze keer niet nodig was.

Ook wethouder Marco Stam baalt dat er volle tribunes zullen zijn dit weekend. “Op meerdere vlakken is het jammer dat we zonder publiek moeten schaatsen. We hadden 300 tot 400 zorgmedewerkers en iets meer dan 2000 schoolkinderen uitgenodigd en dat is dan best wel teleurstellend.” Over de financiële gevolgen wil wethouder Stam verder niks kwijt: “We moeten even goed kijken naar de financiële consequenties.” De gemeenteraad stemde in met een bedrag van 70.000 euro als investering in het evenement, mits de Dordtenaren daardoor ook mee konden genieten van het spektakel. 


Volgens Juffermans hebben de rijders er in ieder geval veel zin in: “Het is voor sporters leuker om in een vol stadion te rijden en zeker in een vol Dordrecht. De rijders hebben het er ook echt over dat er een nieuw toernooi in Dordt is.” Maar ook zij zullen het juichende publiek missen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)