Schuldhulptraject 'Vroeg Eropaf' gaat langer door

12 februari 2020 17:04

Na een proef van een jaar heeft de gemeente deze maand besloten om het project ‘Vroeg Eropaf’ te verlengen. Door het project hoopt de gemeente schulden vroeg te signaleren en aan te kunnen pakken.

Dat doen ze onder andere samen met woningcoöperaties, zoals Trivire. "Wij signaleren in ons systeem dat mensen hun huur niet hebben betaald", legt Marianne Levering van Trivire uit. "Wij proberen dan zelf contact te krijgen, als dat niet lukt dan melden we mensen aan bij Vroeg Eropaf. Dat gaat dan om mensen die één of twee maanden huurachterstand hebben."

Het doel van het project is volgens Levering om "bij mensen achter de voordeur te komen en in gesprek te gaan over het probleem en op die manier samen voorkomen dat de problemen heel groot worden.".

Vroeg is eropaf is in 2019 als pilot begonnen en is voor de gemeente zo succesvol dat het project is verlengd en uitgebreid met meer organisaties. Zo doen nu ook zorgverzekeringen en waterbedrijven mee.

"We zijn door deze samenwerking dat signalen nu veel eerder bij ons terecht komen", vertelt wethouder Peter Heijkoop. "Wij zijn heel blij dat we er eerder bij zijn en kunnen voorkomen dat mensen hun huis uit worden gezet en de problemen zich opstapelen."


Het project Vroeg Eropaf is onderdeel van het programma ‘Samen tegen Armoede’ dat de gemeente samen met maatschappelijke partners in de stad heeft opgesteld om armoede en schulden te bestrijden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)