Sleeking doneert geld aan Gambiaanse school

25 november 2021 11:41

Voormalig wethouder Piet Sleeking is in Gambia geweest om daar een kijkje te nemen bij een school. Sleeking keek mee bij een project dat jongeren daar stimuleert zelfstandig te worden. Het geld dat de oud-wethouder ontving bij zijn afscheid heeft hij gedoneerd aan het project van Yepafrica.

Yepafrica (Youth Empowerment) biedt in Gambia al sinds 2007 via learning centres cursussen in empowerment en ondernemerschap. Empowerment houdt in dat iemand wordt gestimuleerd zelfstandig beslissingen te nemen. Hiermee willen ze de jongeren in Gambia laten zien dat je vanuit een situatie in armoede alsnog een toekomst kan opbouwen.

Sleeking roept via Twitter op aan mensen of zij meubilair kunnen doneren aan de school of zelf eventueel willen adopteren. Hij laat foto’s zien van kapotte schoolbanken en een versleten krijtbord.


Lees ook: 'Piet kwam met een klap en ging met een klap'.

De Dordtse oud-politicus was 16 jaar lang raadslid in Dordrecht. In 2004 richtte hij zijn eigen partij op: Beter voor Dordt. De partij werd vrijuit de grootste bij de verkiezingen van 2010 en kwam met 15 zetels plaats in de raad. Hijzelf nam deel aan het college en werd wethouder namens Beter voor Dordt, totdat hij op 21 september afscheid nam van zijn functie.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)