Start advies- en meldpunt Jeugd

15 mei 2019 12:26

Sinds woensdag is Dordrecht een advies- en meldpunt Jeugd rijker. Het meldpunt is opgericht om te signaleren waar de jeugdhulp in de stad verbeterd kan worden. Hiermee wil de gemeente analyseren wat er mis gaat in de jeugdhulp en adviezen om dit verbeteren uitbrengen aan de gemeenteraad.


Zowel mensen die gebruik maken van jeugdzorg als hulpverleners en organisatie die in de jeugdhulp werken kunnen bij het meldpunt terecht. "De gemeente hoopt op deze manier nieuwe zaken aan het licht te brengen", legt Jonne van Bochove, woordvoerder van de gemeente, uit. "Vooral de toegang tot de juiste hulp willen wij verbeteren.”

Het meldpunt gaat geen mensen begeleiden in de zorgvraag. De leden van het meldpunt horen de melders aan, denken mee en melden knelpunten. "Over een aantal maanden gaat het meldpunt kijken waar de belangrijkste verbeterpunten liggen en dan hopen we deze zo snel mogelijk aan te pakken."

De leden van het meldpunt zijn juridisch adviseur Anke-Elze De Jong Rietstap, die in verschillende regio's belangen van jeugdzorg heeft behartigd en gepensioneerd huisarts Kees Rovers. "De leden van het meldpunt hebben een overeenkomst met de gemeente, maar opereren zelfstandig en onafhankelijk", aldus de gemeente.

Meer informatie over het meldpunt is te vinden op de website van de gemeente.: https://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Zorg_en_ondersteuning/Jeugdhulp/meldpuntjeugd

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)