Tussenbalans afsluiting Wantijbrug

21 februari 2020 17:03

Vijf weken geleden ging de Wantijbrug dicht, en begon voor veel inwoners het filerijden. Op het moment dat wij Saskia Platenkamp, van de gemeente, spreken is het 14.00 uur en rolt het verkeer aardig door. "Er is wel een duidelijke ochtend- en avondspits. Onze doelstelling was stapvoets rijden en die is behaald, maar de chaos die wij verwacht hadden is gelukkig achter gebleven."

"Het is lastig om het gewoonteverkeer om te leiden," zo vertelt Saskia. "Het heeft zeker een week of drie geduurd dat internationale vrachtwagenchauffeurs door de stad heen reden die via de A16 en A15 worden omgeleid." Om vrachtwagens van de sluiproutes te houden heeft de gemeente extra verkeersborden geplaatst, zoals verbodsborden en de omleidingen extra goed aangegeven.

Om al het andere verkeer te verminderen heeft de gemeente zogenoemde fietshubs geplaatst op verscheidende plekken in de stad. Zoals langs de MerwedeLingelijn en de Laan van London. Maar niet op alle plekken wordt het gebruikt, en op die plaatsen is de actie afgeschaald.

Een goede zaak ook voor de waterbus. Daar wordt 25 procent meer gebruik van gemaakt dan voorheen. En lijn 23 is in de week van 2 maart is meevaren met de waterbus geheel gratis.

Vooralsnog heeft de gemeente er alle vertrouwen in dat de Wantijbrug op 3 april gewoon open kan.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)