Van grootste partij naar solo: David Schalken-den Hartog noemt situatie Beter Voor Dordt ‘diep treurig’

21 juli 2021 10:33

David Schalken-den Hartog, het enige raadslid van Beter Voor Dordt dat níet vertrekt, noemt de onrust binnen zijn partij ‘waardeloos’. “De situatie kent alleen maar verliezers. Vooral voor vertekkend wethouder en mede-oprichter Piet Sleeking vind ik dit vervelend.”

Volgens de fractievoorzitter wordt het vertrek van Sleeking, die net als hij in 2005 betrokken was bij de oprichting van de partij, overschaduwd door het nieuws dat zes van de zeven raadsleden opstappen. “Het is diep treurig.”

De opvolging van Sleeking was precies het punt waarop het misging in de tot voor kort grootste partij van Dordrecht. Leden en het bestuur pleitten voor een open procedure, terwijl de fractie het proces intern wilde houden. Schalken-den Hartog: “Na de ledenvergadering van donderdag waarin dit werd besproken, had ik gehoopt dat de fractie zou zeggen: wij schuiven iemand naar voren die ook in een open procedure de beste kandidaat zal zijn.”

Verrast door vertrek
Zover kwam het niet. Schalken-den Hartog werd dinsdag verrast met het nieuws dat alle andere raadsleden opstappen en samen onder een andere (nog te bepalen) naam verder gaan. ‘Voor Marieke van Eck, Herman van der Graaf, Loudy Nijhof, Aydin Gündogdu, Osman Soy en Robbert de Boer is helaas het moment aangebroken om niet langer onder de naam van Beter Voor Dordt te kunnen opereren’, lieten zij via een statement weten.

“Ze zaten er dus heel geharnast in. Het is gewoon waardeloos”, vindt Schalken-den Hartog. Hij heeft de vertrokken raadsleden nog niet gesproken, met één van hen heeft hij contact gehad via WhatsApp. Hij koestert naar eigen zeggen geen wrok. “Ik vind dat je altijd met iedereen moet kunnen samenwerken. We zitten niet voor onszelf in de raad, maar voor de kiezers en de stad.”

Alleen in de raad
De fractievoorzitter staat er nu alleen voor in de raad. Eén commissielid blijft volgens Schalken-den Hartog bij de partij. Hij hoopt een tweede te kunnen aanstellen om in elk geval alle commissies als partij te kunnen bemensen.

Hij hoopt het imago van Beter Voor Dordt de volgende periode te kunnen redden met nieuwe leden en door te laten zien waar de partij nog altijd voor staat. “Schoon, heel en veilig. Binnen de banenontwikkeling en woningmarkt zijn er veel zaken die mede door Beter voor Dordt in gang zijn gezet.”

Foto: Beter Voor Dordt

Eén van de vertrekkende raadsleden liet weten achter het partijprogramma te blijven staan.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)