Vuurwerkshow op Drierivierenpunt komt er ondanks afhaken buurgemeenten

09 oktober 2019 16:40

Tijdens de jaarwisseling wordt er op het Drierivierenpunt een vuurwerkshow georganiseerd. De gemeente Dordrecht wilde dit samen met Zwijndrecht en Papendrecht betalen, die twee gemeenten zijn alleen afgehaakt.

Desondanks komt de show er toch. De gemeenteraad maakt namelijk deze Oud en Nieuw de hele binnenstad vuurwerkvrij, om dit te laten slagen wordt er met een vuurwerkshow een alternatief geboden.

Niet alleen is vuurwerk in de binnenstad voortaan verboden, de vreugdevuren gaan ook in de ban. De laatste jaren mocht er nog op de Zeehavenlaan gestookt worden.

De publieke kosten van één vreugdevuur bedroegen afgelopen jaar 18 duizend euro, exclusief de kosten gemaakt door brandweer en politie. De kosten vindt de gemeente niet in verhouding staan tot het aantal mensen dat er plezier van ondervindt.

Met het aanwijzen van de binnenstad als vuurwerkvrije zone kent het college de volgende vuurwerkvrije zones: complexen van ziekenhuizen, verpleeghuizen en wooncentra voor senioren, schoolpleinen, alle parken, de binnenstad (begrensd door de Oude Maas, Noord, Beneden Merwede, Wantij, Riedijkshaven, Spuihaven en Kalkhaven) en Nationaal Park De Biesbosch.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)