Actualiteiten Studio De Witt in teken van Synode

27 oktober 2018 16:45

De tocht van Marco van Schaardenburgh, een gesprek met dominee Gerrit de Fijter over de betekenis van de synode en een interview met Peter schoon, directeur van het Dordrechts museum, over de expositie in de Wilhelminakerk. Deze onderwerpen kwamen zaterdagochtend aan bod in Studio De Witt.

Marco van Schaardenburgh loopt de route van pelgrims uit schotland naar de Dordtse synode, hij loopt een etappe van 43 kilometer zonder voorzieningen. In een telefoongesprek met Ben Corino verteld hij over lijden in de sneeuw, horizontale hagel en kou.

Met dominee Gerrit de Fijter, voorzitter van de nationale synode, sprak Ben Corino gister in de Wilhelminakerk. Hij interviewde de dominee over de betekenis van de synode in 1618 en nu, ook de rol van de remonstranten komt aan bod en staatsgreep van prins Maurits komen aan bod.

Over de tentoonstelling in de Wilhelminakerk sprak Ben Corino met Peter Schoon, directeur van het Dordrechts Museum en lid van de selectiecommissie van de expositie in de Wilhelminakerk. Peter Schoon verteld over de diverse kunstwerken die te zien zijn.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)