Beleef de Open Monumentendagen met de Dordrecht 5D-app

11 september 2020 16:36

Tijdens de Open Monumentendagen van komend weekend kan je niet alle gebouwen bekijken zoals dat normaal gesproken wel kan. Door de coronamaatregelen moest de Open Monumentendag een alternatief verzinnen. De al bestaande Synode app is uitgebreid met een aantal monumenten die Dordrecht rijk is.

Er zijn in de app 22 monumenten beschreven. “In de app kan je verhalen lezen over de gebouwen en soms zelfs een kijkje nemen binnen. Door corona kan je niet alle gebouwen in en zo is dat opgelost.” vertelt stadshistoricus Theo Pronk. De Dordrecht 5D-app geeft een 3D-virtuele reconstructie van een aantal plekken in de binnenstad.

Niet alle gebouwen zijn gesloten voor bezoekers, zo is het atelier van Gerhard Lentink wel geopend. “Ik heb toch maar de gok genomen om open te gaan, met een gelimiteerd aantal bezoekers per moment.” Niet alleen is het atelier waar Lentink zich in bevindt een interessant monument, hij is ook druk bezig met een beeld. Het gebouw is voor de kunstenaar ideaal om zijn werk te doen. “Het atelier is vier en een kwart meter hoog en de hoogte heb ik zeker nodig voor mijn kunstwerken”, vertelt Gerhard Lentink.

Ondanks dat je de gebouwen niet allemaal in kan, kan je ze nog steeds van buiten af bekijken. “Je wil dat het fysieke gebouw de kern blijft. Maar je kunt via de app wel het gebouw beter begrijpen omdat je er achtergrondinformatie erbij krijgt”, aldus Theo Pronk. De Dordrecht 5D-app is gratis te downloaden.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)