Beter voor Dordt evalueert na tien jaar het Stadsberaad

15 september 2020 09:47

Het is alweer tien jaar geleden dat Beter Voor Dordt een groot Stadsberaad hield. Het doel van het beraad was om nieuwbouw in de historische binnenstad beter af te stemmen met de al bestaande bouw.  Nu vindt Beter Voor Dordt het een goed moment om de balans op te maken en bij Dordtenaren te peilen of dit beter gaat.

Het gemeentebestuur werd in 2010 opgeroepen om nadere voorwaarden te stellen aan bouwplannen in de historische binnenstad. Een deel van de Dordtse binnenstad is door de landelijke overheid aangewezen als beschermd stadsgezicht. Voor de tussenliggende, en mede beeldbepalende, bebouwing was eigenlijk niets geregeld.

Er moest voor nieuwbouw in de historische binnenstad meer burgerparticipatie komen en de nieuwbouw en monumentale bouw moest beter op elkaar afgestemd worden. Daarnaast moest het gemeentebestuur aan de noodrem kunnen blijven trekken als nieuwbouw niet echt passend was.

Alle inspraak vanuit het Stadsberaad werd verwerkt in een eindrapport en heeft geleid tot aanpassingen in het beleid. Nu wil Beter Voor Dordt weten van de Dordtenaren hoe tevreden zij zijn met het huidige beleid, daarvoor kan er een mailtje gestuurd worden naar de politieke partij. Ook komt er binnenkort een evaluatie van de Welstandsnota, de politieke partij wil bij de bespreking ervan de inbreng van de Dordtenaren meenemen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)