Dordrecht gaat samenwerken om te vergroenen

14 oktober 2021 14:40

De gemeente Dordrecht heeft zich voorgenomen om de komende decennia ‘groener’ te worden. Zij gaat dat doen in de Groene Cirkel ‘Groene gezonde stad’. Dat is een samenwerkingsverbond met verschillende organisaties waarin ze gaan nadenken over het vergroenen van de stad.

Meer planten, bomen en geveltuintjes vóór het jaar 2050. Dat is het plan en de deadline van de Groene Cirkel. Hiermee willen ze extreme hitte, buien en overstromingen voorkomen. Hun droomstad bestaat uit honderdduizenden bomen die voor verkoeling moeten zorgen en tijdens hevige regenval het water opnemen.

De partners waarmee de gemeente gaat samenwerken bestaat uit: het ministerie van Landbouw, Naturalis, Wageningen University & Research, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Alles is Gezondheid, GGD Haaglanden en de provincie Zuid-Holland. Zo’n samenwerkingsverbond is volgens hen nodig om overkoepelende vraagstukken te behandelen.

Dordrecht heeft al meerdere projecten rondom vergroening. Vorige maand konden Dordtenaren hun tegels laten ophalen door de gemeente. Die zorgde vervolgens voor een groenere tuin. Dit is nodig om tijdens hevige regenval het water in de grond op te vangen. Verder heeft de gemeente vorig jaar een parkeerterrein gebruikt als testgebied voor de opvang van regenwater.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)