Dordtenaar wint prestigeuze fotografieprijs

11 september 2019 14:15

De Dordtse fotograaf Franks Peters heeft de International Photograpy Award (IPA) in de categorie Fine Art Minimalism gewonnen. De prijs krijgt hij voor twee winterfoto's van Zeeuws-Vlaanderen.

Ook ontving hij verschillende eervolle vermeldingen voor foto's van Cadzand strand en het Zuid-Hollandse Ouddorp. De IPA is één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld waar jaarlijks tienduizenden fotografen aan deelnemen. Peters is ook nog in de race voor de overall titel 'Photographer of the Year', die wordt op 22 oktober uitgereikt in New York.

De winnende foto’s zijn deze winter gemaakt in het besneeuwde polderlandschap van west Zeeuws-Vlaanderen. “Het landschap leent zich heel goed voor minimalistische fotografie omdat het uitgestrekt en leeg is”. De eervolle vermeldingen zijn voor foto’s van het ‘lelijke’ bouwwerk in de zee voor Cadzand en de bij fine art en landschapsfotografen zeer bekende steiger bij het boothuis van Ouddorp.

Frank Petera, oud-cameraman van RTV Dordrecht, werkt tegenwoordig onder andere als reisfotograaf voor Bergen Magazine en Wandel Magazine en publiceerde in dagblad Trouw en De Volkskrant.

Peters publiceerde onlangs zijn fotografie boek ‘The Story of my Light’ met verhalen achter de foto’s van verschillende reizen door Europa en de VS.

Frank Peters

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)