Dordrecht, Netherlands

Dordtse VVD wil sensoren om overvolle afvalcontainers te voorkomen

De Dordtse fractie van de VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers een sensor krijgen. De sensor geeft een signaal af wanneer de container bijna vol is, zodat deze tijdig kan worden geleegd. Volgens de partij klagen veel stadsgenoten dat de containers vaak te vol zitten, en hun afval er niet meer bijpast.
Vivian Rutte | 4 mei 2021 12:08 | Aangepast op 4 mei 2021 12:08
VVD-er Alexander Kuhlmann is van mening dat dit in Dordrecht vrij makkelijk te realiseren moet zijn: "Anno 2021 is het technisch goed mogelijk om met slimme sensoren ervoor te zorgen dat de ondergrondse containers altijd op tijd worden geleegd voordat ze helemaal vol zijn. Dit gebeurt ook in andere gemeenten, dus laten we ook in Dordrecht deze innovatie toepassen zodat volle ondergrondse afvalcontainers waar niets meer in past echt tot het verleden gaan behoren".

Volgens de VVD is een bijkomend voordeel van het zogeheten dynamisch legen van ondergrondse afvalcontainers dat containers daar waar nodig vaker worden geleegd. Omgekeerd hoeven ondergrondse afvalcontainers die minder snel vol raken, juist minder snel te worden geleegd. Daardoor is er automatisch minder overlast is, minder vuilniswagenverkeer en minder CO2-uitstoot, zegt de partij.

De Dordtse VVD benadrukt dat het volgens hen nooit acceptabel is om afval illegaal naast de container te plaatsen. Zij willen daarom naast de sensoren ook meer cameratoezicht, zodat de pakkans voor overtreders stijgt. "Ook cameratoezicht bij de meest vervuilde ondergrondse containers is een maatregel die elders al werkt en ook in Dordrecht moet worden toegepast", zegt Alexander Kuhlmann.

De combinatie van meer handhaven richting overtreders en ondergrondse afvalcontainers faciliteren die altijd werken, is wel zo eerlijk, vindt Kuhlmann: "Als de overheid -terecht- streng is voor mensen die illegaal afval plaatsen op straat, moet de overheid ook streng zijn voor zichzelf en zorgen dat de ondergrondse containers altijd hun werk doen."

Lees ook

Danny Makkelie als enige Nederlandse scheids naar het EK

Dordtenaar Danny Makkelie is door de Europese voetbalbond geselecteerd voor het EK voetbal, komende ...

Kunstzinnige aandacht voor jongeren met psychisch problemen

Een metersgroot beeld van een jongere die ineengedoken zit, met een capuchon op. Het valt wel op, al...

Primeur voor Kunstkerk: Hella de Jonge toont voor het eerst haar schilderijen

Eigenlijk had ze voor zichzelf besloten nooit meer te exposeren. Daardoor is het extra bijzonder dat...

Rapper Rico praat over vrijheid in Dordrecht

In de aanloop naar 5 mei worden er ieder jaar vrijheidscolleges georganiseerd: bekende personen dele...

Oma Willie uit Dubbeldam is Nederlands kampioen bodybuilding in bikini

Weer een prijs voor de 66-jarige bodybuildster Willie Heuser. Ze is afgelopen weekend Nederlands kam...

Dakloze zoekt slaapplek en vernielt politieauto

Een 38-jarige dak- en thuisloze wilde zo graag een nachtje op het politiebureau doorbrengen, dat hij...