Dordtse VVD wil sensoren om overvolle afvalcontainers te voorkomen

04 mei 2021 12:08

De Dordtse fractie van de VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers een sensor krijgen. De sensor geeft een signaal af wanneer de container bijna vol is, zodat deze tijdig kan worden geleegd. Volgens de partij klagen veel stadsgenoten dat de containers vaak te vol zitten, en hun afval er niet meer bijpast.

VVD-er Alexander Kuhlmann is van mening dat dit in Dordrecht vrij makkelijk te realiseren moet zijn: "Anno 2021 is het technisch goed mogelijk om met slimme sensoren ervoor te zorgen dat de ondergrondse containers altijd op tijd worden geleegd voordat ze helemaal vol zijn. Dit gebeurt ook in andere gemeenten, dus laten we ook in Dordrecht deze innovatie toepassen zodat volle ondergrondse afvalcontainers waar niets meer in past echt tot het verleden gaan behoren".

Volgens de VVD is een bijkomend voordeel van het zogeheten dynamisch legen van ondergrondse afvalcontainers dat containers daar waar nodig vaker worden geleegd. Omgekeerd hoeven ondergrondse afvalcontainers die minder snel vol raken, juist minder snel te worden geleegd. Daardoor is er automatisch minder overlast is, minder vuilniswagenverkeer en minder CO2-uitstoot, zegt de partij.

De Dordtse VVD benadrukt dat het volgens hen nooit acceptabel is om afval illegaal naast de container te plaatsen. Zij willen daarom naast de sensoren ook meer cameratoezicht, zodat de pakkans voor overtreders stijgt. "Ook cameratoezicht bij de meest vervuilde ondergrondse containers is een maatregel die elders al werkt en ook in Dordrecht moet worden toegepast", zegt Alexander Kuhlmann.

De combinatie van meer handhaven richting overtreders en ondergrondse afvalcontainers faciliteren die altijd werken, is wel zo eerlijk, vindt Kuhlmann: "Als de overheid -terecht- streng is voor mensen die illegaal afval plaatsen op straat, moet de overheid ook streng zijn voor zichzelf en zorgen dat de ondergrondse containers altijd hun werk doen."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)