Eerste digitale commissievergadering

25 maart 2020 11:02

Een nieuwe uitdaging voor de Dordtse raadsleden. Ze hadden misschien gedacht dat er voorlopig niet vergaderd zou worden door de maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus.

Maar dinsdag kwam de griffie met de boodschap dat ze weer aan de slag moesten; als eerste in Nederland besloot de gemeente digitaal te gaan vergaderen.

En dat is natuurlijk wel even wennen. Zo ook voor David Schalken-den Hartog, fractievoorzitter van Beter voor Dordt. Gewapend met laptop, telefoon en oortjes zit hij in een bedrijfpandje in aanbouw, dat van zijn partner is.

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk en te onoverzichtelijk wordt, mogen er per partij twee leden meedoen aan iedere vergadering. Schalken-den Hartog is blij met de tussentijdse oplossing. "Als we niet kunnen vergaderen, kunnen er ook geen besluiten genomen worden. Dan is het ook nog wel de vraag wanneer we echt besluiten kunnen nemen. Omdat je voor het nemen van een besluit echt fysiek een vergadering bij elkaar moet roepen". Maar wat er wel gedaan kan worden, is onderwerpen die op de agenda staan bespreken. En dat is eigenlijk de gewone gang van zaken tijdens commissievergaderingen.

Technische hobbels

Niet alles verloopt tijdens de vergadering vlekkeloos. Van alle vergaderzalen was er wel beeld, maar alleen bij de commissie Bestuur en Middelen was er ook geluid te horen. Maar daar had de griffie al voor gewaarschuwd; ze zitten nog in een opstartfase.

"Zoals het er nu naar uit ziet, gaat het nog wel een paar weken duren. En als we op deze manier toch kunnen voorkomen dat er dadelijk zoveel onderwerpen zijn, dat er heel veel zaken blijven liggen, dan is het mooi dat we op deze manier in ieder geval de voorbereidingen kunnen doen", zegt Schalken-den Hartog.

Volgende week een nieuwe poging voor alle raadsleden. Ook dan wordt er digitaal vergaderd.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)