Maurits Poirot nieuwe voorzitter Voedselbank Dordrecht

14 januari 2022 13:54

De Voedselbank Dordrecht heeft per 12 januari een nieuwe voorzitter: Maurits Poirot neemt het stokje over van Mattijs van Muijen, die sinds 2014 een mooie bijdrage heeft geleverd aan de organisatie.

Poirot is volgens de Voedselbank een mooie aanvulling op het bestuur dankzij zijn eerdere functies als directeur en manager bij verschillende zorgorganisaties, en zijn grote hart voor het sociaal domein. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring in de regio, en woont hij in Dordrecht. Sinds korte tijd is hij met pre-pensioen, daardoor heeft hij ook voldoende tijd om als voorzitter aan de slag te gaan.

“De Voedselbanken hebben de uitdaging om de mensen die onder onze radar in armoede leven, te bereiken. Daar wil ik me graag met de gemeente en andere partners die opkomen voor deze doelgroep, sterk voor maken,”zegt Maurits. “Wat ik zo mooi vind, is dat het huidige bestuur en de vrijwilligers deze Voedselbank runnen als een maatschappelijk bedrijf. Inkoop, dienstverlening, logistiek, fondsenwerving, HR, communicatie. Echt heel bijzonder vind ik het, dat iedereen dit vrijwillig en zo professioneel doet. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de plannen om meer mensen te bereiken en in te spelen op de vraag naar maatwerk. Ik heb er enorme zin in en hoop snel live kennis te maken met iedereen.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)