Medewerkers Parkhuis geweigerd in persoonlijke situatie: ‘Bizar, stop met deze gekte’

25 mei 2020 18:02

Het coronavirus grijpt om zich heen in het Dordtse Parkhuis. 104 van de 190 bewoners zijn er besmet, twintig van hen zijn overleden. Al een paar weken is er een beleid om alle cliënten van de hoofdlocatie met een interval van zeven dagen te testen”, legt directeur Paul van Gennip uit.

Wanneer een cliënt positief getest wordt, zal diegene worden verplaatst naar de bovenetage. “Die is volledig ingericht voor mensen die besmet zijn. Ook werken medewerkers al een hele poos met beschermingsmiddelen.”

Van de medewerkers zijn er 62 besmet, ongeveer negen procent van het totaal. “Die zijn uiteraard ook naar huis”, benadrukt Van Gennip. “Ook werken we samen met het Amsterdamse UMC om een onderzoek te doen naar de situatie.”

De directeur geeft aan dat de situatie voor het personeel nog ‘hendelbaar’ is, maar geeft aan dat er wel wordt voorgesorteerd op het aantrekken van ander personeel. “We zijn volop aan het zorgen dat medewerkers van buiten de organisatie via uitzendbureaus of collega-instellingen kunnen helpen.”

Een aantal medewerkers zijn bij een kapper of kinderopvang geweigerd vanwege hun werkzaamheden bij het Parkhuis. 'Bizar', vindt de directeur.

“Alleen maar vanwege het predicaat dat ze hier werken. Ik zou iedereen willen oproepen hiermee te stoppen. De medewerkers weten wat hun te doen en te laten staat, dus er is geen enkele reden voor paniek.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)