Dordrecht, Netherlands

Bouw sociale huurwoningen Crabbehof gestart

Aan de W.H. Vliegenstraat worden 31 woningen gebouwd. Dinsdag werd daar het officiële startschot voor gegeven. De appartementen worden opgeleverd aan Woonkeus en zijn bedoeld voor mensen die niet veel te besteden hebben.
Marjolein Vos | 22 september 2022 14:01 | Aangepast op 22 september 2022 14:01
"Ik ben enthousiast over de start van dit woningbouwproject”, laat wethouder Peter Heijkoop weten. “Het is belangrijk dat we betaalbare woningen bouwen voor onze inwoners. Deze sociale huurwoningen leveren daar een goede bijdrage aan. Komende jaren willen we verder versnellen en zullen er nog honderden woningen volgen". De gemeente wil voor het einde van 2024 in totaal 10.000 nieuwe woningen bouwen. Maar een deel daarvan is geschikt voor de sociale huursector.

Het gebouw aan de W.H. Vliegenstraat wordt vier woonlagen hoog en vormt samen met twee andere nieuwbouwprojecten, die om de hoek liggen in de Frank van der Goesstraat, één project. De plannen voor deze twee andere nieuwbouwprojecten zijn nog in ontwikkeling. In totaal gaat Woonbron in deze twee straten ongeveer 100 appartementen bouwen voor de sociale verhuur.

De 31 appartementen die nu gebouwd worden, moeten eind 2023 klaar zijn.
De nieuwe huurders van dit gebouw bepalen uiteindelijk samen wat de nieuwe naam van het gebouw moet zijn.

Ook de buitenruimte zal met de bewoners samen worden bedacht. Ook de aangrenzende eigenaren worden uitgenodigd om mee te denken over de toekomstige invulling, laat Woonbron weten. Naast de aanpak van de direct buitenruimte van dit project gaat ook de gemeente aan de slag om de openbare ruimte te vernieuwen. Er moet meer ruimte voor groen komen.

Lees meer over:

woningbouw|sociale huur|

Lees ook

Eerste bewoners Amstelwijck ontvangen de sleutel

Een mooi moment, noemt wethouder Maarten Burggraaf het. Hij is blij dat hij de eerste bewoners mag v...

Minister De Jonge bezoekt Dordrecht: 'Een goed voorbeeld van snel veel woningen bouwen'

Minister Hugo de Jonge was woensdagmiddag in Dordrecht om te kijken naar onder andere de plannen voo...