Dordrecht, Netherlands

Bijzondere gasten in zomerserie 'Op Pad Met Ad'

Deze zomermaanden geniet hij ook even van vakantie, maar Ad van den Herik is nog wel gewoon te zien op TV Dordrecht. In juli en augustus herhalen we namelijk de hoogtepunten van dit seizoen ‘Op Pad Met Ad’.
Marjolein Vos | 22 juli 2022 08:30 | Aangepast op 21 juli 2022 16:22
In het programma gaat Ad iedere week met bijzondere Dordtenaren op pad. Kees Thies bijt in deze zomerserie het spits af. De columnist was in februari te gast om te vertellen over zijn nieuwste boek: 10 jaar Thies. Daarin zijn zijn 250 mooiste columns, die hij al sinds jaar en dag voor AD De Dordtenaar schrijft, gebundeld. “Het geeft een tijdsbeeld van tien jaar van mijn persoontje, maar vooral ook van de stad Dordrecht”, vertelt hij op een bankje op de Visbrug.

Ad merkt op dat Thies de afgelopen jaren wel scherper en kritischer is geworden in zijn bewoordingen. Zelf merkt de schrijver dat in eerste instantie niet zo op. Maar, zo zegt hij later: “Het is wel zo dat je meer verleden hebt en daardoor wel kunt terugblikken op wat er al eerder over een onderwerp is gezegd. En dan denk je wel eens, verdorie, daar zijn we nu al twaalf jaar mee bezig. Bijvoorbeeld Hotel Vrieseplein.

En hoe ziet Kees Thies de komende tien jaar voor zich? Hopelijk nog steeds stukjes schrijvend over zijn Dordrecht. “Als het aan mij ligt, teken ik daar vandaag gelijk voor. Ik sta niet onder contract, ik ben freelancer. Ik kan elke dag stoppen, maar de krant kan ook elke dag met mij stoppen. Dat vind ik nou juist de uitdaging, dat je elkaar nog spannend genoeg vindt, om door te gaan. En dat de lezer het natuurlijk nog steeds leuk vindt, daar gaat het om.”

De afleveringen van ‘Op Pad Met Ad’ zijn iedere woensdag en vrijdag vanaf 18.00 uur te zien na het nieuws. De komende weken zijn achtereenvolgens marktman John Stoel, oud-politicus Cor van Verk, voormalig directeur van het Dordrechts Museum Peter Schoon, tegeldichter Ad de Rooij en de Italiaanse Dordtenaren Balisteri en Barone te zien in deze zomeruitzendingen van ‘Op Pad Met Ad’.

Lees meer over:

Op Pad Met Ad|

Lees ook

Op Pad Met Ad bezoekt Geef het Dordt: ‘De gunfactor is groot hier’

Meubels, televisies, bedden, speelgoed en ga zo maar door. Geef het Dordt, de stichting die mensen i...

Op Pad Met Ad: zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum

Vanavond in de uitzending: een zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum in Op Pad Met Ad. De rep...

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

Video: Op Pad Met Ad over het verlies van de Noordendijkflats

Hoe gaan de oud-bewoners van de gesloopte flats aan de Noordendijk om met het verlies van hun huizen...

Video: Op Pad Met Ad over de openingstijden op zondag

Krijgt Dordrecht ook zondagsopeningstijden voor twaalven? Er zijn plannen om net als elders op zonda...