Dordrecht, Netherlands

Bijzondere kerstprogrammering op TV Dordrecht

Wie na een stevig kerstdiner even lekker op de bank wil hangen, kan het hele weekend terecht bij TV Dordrecht. Zowel op Eerste als Tweede Kerstdag bieden we een uitgebreide programmering met voor alle kijkers wat wils. Zo zijn er op de kerstzondag en -maandag bijzondere kerstconcerten te zien (er mag gezongen worden), waaronder Sacred Songs en Musical Souvenir, en keren de lichtjes van het Tij Festival terug op TV. 
Vivian Rutte | 24 december 2022 14:00 | Aangepast op 23 december 2022 16:38
Eerste Kerstdag

Sacred Songs
Op zondag 25 december zie je vanaf 12:00 uur bij TV Dordrecht onze registratie van Sacred Songs. Deze voorstelling deed heel Nederland aan, en streek op 9 oktober 2021 neer in Dordrecht, ter gelegenheid van 800 Jaar Stad. In de Sint Antoniuskerk kwamen muziek, zang, poëzie en dans van diverse culturen en religies voorbij. Het thema 'licht' stond tijdens deze voorstelling symbool voor levenskracht, liefde, vrede, vrijheid en menselijkheid. Het thema ‘Licht’ is tevens onlosmakelijk verbonden met de stad Dordrecht. Het bijzondere licht van onze is van oudsher een grote inspiratiebron voor kunstenaars zoals Albert Cuyp en Johan Jongkind. 
Meer over deze bijzondere registratie van vorig jaar lees je hier.

Christmas Sing-a-Long
Wie nog niet genoeg muziek heeft gehoord, kan daarna op Eerste Kerstdag genieten van de Christmas Sing-a-Long, onderdeel van de Dordtse Decemberdagen. Deze Sing-a-Long vond plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 december op het Stadhuisplein. Vele Dordtenaren kwamen hier zoals vanouds op af. Onder leiding van Simone Roerarde en Joris Lutz zongen zij uit volle borst mee met de leukste kerstklassiekers, en daar was TV Dordrecht natuurlijk bij! 

Tweede Kerstdag

Musical Souvenir: A Swinging Christmas
Op Tweede Kerstdag beginnen we om 18:00 uur met een wel heel speciaal kerstconcert van Musical Souvenir: A Swinging Christmas. Dit orkest uit Capelle aan de IJssel speelt vooral film- en musicalmuziek met o.a. strijkers, houtblazers, een harp en slagwerk. De bezetting komt overeen met die van het welbekende Metropole Orkest. In het orkest spelen ongeveer 45 leden, allen amateurmuzikanten, die veel plezier beleven aan het gezamenlijk musiceren. Vanuit Fidus Muziekcentrum Dordrecht neemt Musical Souvenir je mee naar de vorige eeuw met heerlijke muziek van o.a. Sinatra, Mancini, Louis Armstrong en bekende kerstmelodiën. Dirigent Jim Roodnat staat met zijn orkest garant voor een feelgood avond meeswingen, meezingen of gewoon lekker wegdromen. De registratie van dit kerstconcert werd op 17 december verzorgd door het Dordts Philharmonisch Orkest, TV Dordrecht monteerde deze special. 

Tij Festival en Spotlights On
Na al deze muzikale uitspattingen wil het oog ook wat, en dus herhalen we nog één keer onze special over het TIJ Festival en Spotlights On uit november. Tijdens het evenement Spotlights On werden vier bruggen en het Drierivierenpunt spectaculair verlicht, en dat leverde prachtige beelden op. Het Tij Festival, dat tegelijkertijd plaatsvond, ging over klimaatverandering en stijgend water. Een aantal kunstenaars liet ons nadenken over de toekomst van het eiland door middel van bijzondere lichtinstallaties rondom de Stadswerven. 

Nog even in het kort: Onze kerstprogrammering start dus op Eerste Kerstdag om 12:00 uur met Sacred Songs, en in het uur daarna zie je de Christmas Sing-a-Long.
Op Tweede Kerstdag starten we om 18:00 uur met het kerstconcert A Swinging Christmas, en een uurtje later onze special over het Tij Festival en Spotlights On. Op beide dagen worden deze programma's elke twee uur herhaald.

TV Dordrecht wenst iedereen fijne feestdagen! 

Lees ook

Concert Phil Young zondag op TV Dordrecht

Exact een jaar geleden vierde het Dordrechts Philharmonisch Orkest het 20-jarig bestaan van het eige...

Bekijk hier een uitgebreide terugblik op het Tij Festival en Spotlights On

In Dordrecht waren vorige week allerlei lichtspektakels te zien. Tijdens het evenement Spotlights On...

Wie gun jij een kerstboom?

Radio Rijnmond geeft van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december 2022 de hele week kerstbomen weg....

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Na twee magere jaren gehad te hebben tijdens de feestdagen pakt Dordrecht nu weer uit tijdens de dec...

Luidkeels meezingen: All I want for Christmas is yoouuuuuuuu!

De Sing-a-long was een vast onderdeel van de Dordtse kerstmarkt. Na drie jaar afwezigheid door de co...

Vier kerst zoals in de 19de eeuw in Huis Van Gijn

Na twee winters met de musea in lockdown zijn dit jaar de linten en groentakken weer uit de kast geh...