Dordrecht, Netherlands

Dit weekend op TV Dordrecht: emotioneel afscheid van Peter van der Meer

Veel collega's kwamen Van der Meer persoonlijk gedag zeggen. Foto: Marjolein Vos
Het was druk afgelopen donderdag tijdens de afscheidsreceptie van bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Veel collega's, relaties en vrienden namen de moeite om hem persoonlijk gedag te zeggen. En dat werd een emotioneel afscheid.
Marjolein Vos | 2 september 2023 12:00 | Aangepast op 2 september 2023 12:00
In de acht jaar dat Van der Meer leiding gaf aan de medewerkers van het ziekenhuis vielen niet alleen zijn bestuurlijke kwaliteiten op. Vooral zijn persoonlijke betrokkenheid wordt door veel collega's geroemd.
Uit een rondgang door het ziekenhuis blijkt dat bijna iedereen hem wel eens ontmoet heeft. In de eerste weken dat hij in het ziekenhuis werkte, heeft hij op verschillende afdelingen diensten meegedraaid. “Hij is heel benaderbaar. Ik kon gewoon met hem appen, hoe bijzonder is dat”, vertelt één van de artsen. “Hij wilde niet alleen weten hoe het op de IC ging tijdens de coronapandemie, maar ook hoe het met mijzelf ging, of ik het nog wel redde. Dat is toch bijzonder", vertelt het hoofd van de IC-afdeling. “Als hij daar gaat doen wat hij hier heeft gedaan, gaat het helemaal goed komen”, vult een collega aan.

Eigenlijk vindt iedereen het jammer dat hij vertrekt. En hoewel Van der Meer het zelf tijd vindt voor een nieuwe uitdaging, raakt het afscheid hem.
Hij is zichtbaar geëmotioneerd als hij wordt toegesproken. Van zijn collega's ontvangt hij onder meer een top baas-award, een variant op de TopASz-Award die ieder jaar in het ziekenhuis wordt uitgereikt aan de meest gewaardeerde afdeling of medewerker. Maar hij ontving ook een boek met daarin alle mails die hij in coronatijd iedere twee weken naar alle medewerkers stuurde, om ze zo op de hoogte te houden van de ontwikkelingen maar ze vooral ook een hart onder de riem te steken.
Maar de grootste verrassing was toch het optreden van Karsu. Van der Meer volgt en bewondert de energieke zangeres en tv-kok al sinds de tijd dat hij in het restaurant van haar ouders kwam, waar Karsu als tiener serveerde en optrad.
Van der Meer is na afloop van het optreden een beetje overdonderd.
“Een warme bad is het. De warmte, de zorg met hoofd hart en ziel in dit ziekenhuis, dat ga ik het meeste missen. En de mensen hieromheen... ik denk dat ik vannacht niet slaap. Even nagenieten”, vertelt hij voor onze camera.

Benieuwd naar wat zijn collega's nog meer over Van der Meer te vertellen hebben en naar het optreden van Karsu? Kijk dan zondag vanaf 12.00 uur naar een uitgebreide impressie van de afscheidsreceptie.
Van der Meer en zijn vrouw luisteren naar het optreden van Karsu. Foto: Marjolein Vos
Benieuwd naar wat zijn collega's nog meer over Van der Meer te vertellen hebben en naar het optreden van Karsu? Onze uitgebreide reportage is zondag 3 september vanaf 12.00 uur te zien op TV Dordrecht, maar ook hieronder via ons YouTube-kanaal.

Lees ook

35% meer patienten van Albert Schweitzer ziekenhuis worden gevolgd door thuismonitoring

Er wordt steeds gewerkt met thuismonitoring vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis. Op deze manier ...

RoPaRunteam Albert Schweitzer haalt recordbedrag op voor goede doel

Tijdens de open dag van de RoPaRun werden op zaterdag 28 oktober de drie teams met de hoogste opbren...

'Goed om de kennis even bij te spijkeren', blijkt op Wereld Reanimatie Dag

In het kader van Wereld Reanimatie Dag zetten de medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis de...

Cliëntenraad Asz: 'Ga genuanceerd om met boete bij no-show', Dordtenaren zijn verdeeld

Patiënten die niet komen opdagen in het Albert Schweitzer ziekenhuis terwijl ze wel een afspraak heb...

Opa’s en oma’s kijken binnenkort in HD mee naar hun kleinkind

Gebruikers van het camerasysteem op de neonatologie afdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis heb...

Betalen als je niet komt opdagen in het ziekenhuis: de oplossing voor het probleem?

Ruim 10.000 keer per jaar komt het voor in het Dordtse ziekenhuis: patiënten die niet komen opdagen ...