Dordrecht, Netherlands

Dordtse Fietsvierdaagse helemaal in het teken van Sint-Elisabethsvloed

Een van de routes voor de fietsers
Dertig, vijftig of tachtig kilometer: de deelnemers van de Fietsvierdaagse in Dordt doen dat wel even. Goedgemutst stapten de deelnemers dinsdag op hun fiets. Sommige fietsers komen vandaag, op de laatste dag van het evenement, pas weer van hun stalen ros af. “Wij fietsen vandaag maar dertig kilometer. Wij horen bij de bejaardenclub,” vertelt een van de deelneemsters.
Marie Frenay | 3 juni 2022 15:37 | Aangepast op 3 juni 2022 15:37
Het zonnetje schijnt en het waait niet te hard, ideaal weer om een eindje te gaan fietsen. En dat is wat de deelnemers van de fietsvierdaagse de afgelopen vier dagen hebben gedaan. De een kiest voor de route van dertig kilometer, de ander voor de route van vijftig kilometer en de doorgewinterde fietser die kiest voor de route van tachtig kilometer.

Thema van het jaar
Ieder jaar keert het evenement terug in en rondom Dordt. Fietsers beginnen en eindigen bij voetbalclub GCS/ODS en volgen iedere dag weer een nieuwe route. Bestuurslid William Nederpelt vertelt hier wat meer over: “Elk jaar proberen wij aan te sluiten bij de actualiteiten en dit jaar is de actualiteit de Sint-Elisabethsvloed.” Zeshonderd jaar geleden werd Nederland letterlijk overspoeld door water. Onze voorouders hadden ontzettend vaak last van overstromingen en dat wordt dit jaar herdacht.

Het Rivierenland
De overstromingen van honderden jaren geleden hebben veel impact gehad op het landschap en dat is nog steeds zichtbaar. Op donderdag 2 juni werden de deelnemers geleid langs het Rivierenland. Hier kwamen de fietsers oude dijken, verloren dorpen en verschillende musea tegen.

Lees meer over:

Fietsvierdaagse|