Dordrecht, Netherlands

Gemeente neemt zelf handhavers in dienst

De gemeente Dordrecht heeft per 1 januari 24 handhavers in dienst genomen. Met het in dienst nemen hoopt de gemeente het verloop onder handhavers tegen te gaan.
Marjolein Vos | 23 januari 2023 15:43 | Aangepast op 23 januari 2023 15:43
Het overgrote deel van de handhavers die een vaste baan aangeboden heeft gekregen van de gemeente, heeft die geaccepteerd. Het college vindt het belangrijk dat er voldoende handhavers in de stad zijn, die de inwoners kennen en waar Dordtenaren ook naar toe durven te stappen als ze problemen ervaren. “Een van de doelstellingen uit het Politiek Akkoord is het vergroten van de zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van onze BOA's in de wijk”, vertelt wethouder Mark Merx. “Door de gespannen arbeidsmarkt was het verloop hoog, waardoor de realisatie van onze doelstellingen in gevaar kwam. Door een aantrekkelijk aanbod te doen die recht doet aan functie en ervaring hopen we mensen te binden aan onze gemeente.”

“De handhavers zijn samen met de politie en de wijkmanagers de ogen en oren in de wijk. Zij zijn het aanspreekpunt voor onze inwoners voor het delen van zorgen, melden van problemen en het stellen van vragen. Dat wordt ook makkelijker als zij bekend zijn met én in de wijk. Ze zijn daardoor vaak makkelijker aanspreekbaar”, meent Merx. Op dit moment werkt een team van zo'n 50 handhavers binnen de gemeente.

Handhavers zijn nu in principe in dienst van het bedrijf Handhaving Support. Als na een jaar blijkt dat mensen geschikt zijn, ontvangen zij een aanbod van de gemeente om in dienst te treden. Daarbij wordt gekeken naar beschikbaarheid en ervaring, laat een woordvoerder weten.

Wethouder Marc Merx: "We willen mensen graag binden aan onze stad. Ik ben blij te zien dat zoveel mensen kiezen voor de gemeente. Dat brengt ook andere verantwoordelijkheden met zich mee, zoals personeelszorg. Ook de interne organisatie moet ingericht zijn om deze uitbreiding van mensen goed te begeleiden." De gemeente wil dat er nog meer handhavers in de stad ingezet worden. Een voorstel voor de uitbreiding van het huidige aantal BOA’s wordt in de tweede helft van 2023 ingediend.

Lees meer over:

Gemeente Dordrecht|handhaving|

Lees ook

Boetes voor overlast in de Biesbosch: integrale handhavingsactie een succes

Wie dit weekend met het mooie weer genoot van de natuur in de Biesbosch, kon gecontroleerd worden. O...

Gemeente verduurzaamt en vernieuwt 155 bushokjes

De gemeente gaat 155 bushokjes vernieuwen in Dordrecht. Door de komst van een nieuwe partij die de r...

Man mishandelt handhaver in Weizigtpark

Een handhaver van de gemeente Dordrecht is dinsdagavond in het Weizigtpark mishandeld. De verdachte,...

Gemeente biedt tuinworkshop aan om uitgedroogde tuinen te redden

Kleurrijke tuinen veranderden afgelopen weken in dorre woestijnen door de droogte en de hitte. Maar ...

VVD maakt zich zorgen om schuldpositie Dordtse ondernemers

De Dordtse VVD heeft vragen gesteld aan het college over het feit dat de coronasteun vanaf 1 januari...

Gemeenteraad eist duidelijkheid over uitstoot Pfas door Chemours

De Dordtse gemeenteraad vraagt om duidelijkheid over de gevolgen van Pfas in Dordrecht. De aanleidin...