Dordrecht, Netherlands

Lijsttrekkers: ‘Dat nieuwe stadion voor de FC komt er’

Tijdens het eerste grote themadebat dat RTV Dordrecht organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezigen bleken alle aanwezige partijen de komst van een nieuw stadion voor FC Dordrecht te ondersteunen.
Marjolein Vos | 21 februari 2022 16:25 | Aangepast op 21 februari 2022 16:25
Naast steun voor de profsport lieten de meeste lijsttrekkers in 'Dordrecht Kiest' weten dat ook de breedtesport eindelijk eens de steun moet krijgen die het verdient.

Nieuw Stadion FC Dordrecht

De kansen voor een nieuw stadion lijken na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te keren, tenminste als de vijf in zaal Machine 3 van het Energiehuis debatterende partijen het voor het zeggen krijgen. Beter voor Dordt, de PvdA, de VSP, Gewoon Dordt en Op Ons Eiland verschilden van mening over de eisen die moeten wordt gesteld aan steun voor een nieuw stadion, maar over een ding waren ze het eens: het profvoetbal in Dordrecht mag niet verloren gaan.

Hoop dus voor de supporters van de FC, zeker na de voorspelling van de lijsttrekker van Op Ons Eiland Aydin Gündogdu dat "een nieuw stadion binnen twee jaar rond is". Al kun je deze opmerking ook plaatsen onder het kopje 'verkiezingsretoriek', want er moet zelfs over de locatie van een eventueel nieuw stadion nog een besluit genomen worden.

Namens Beter voor Dordt nam niet lijsttrekker David Schalken, maar nummer twee van de lijst en verantwoordelijk wethouder Marco Stam deel aan het debat. Stam kreeg er behoorlijk van langs omdat hij vier jaar lang tegen een nieuw stadion was - omdat dit nu eenmaal in de coalitie was afgesproken- en nu ineens voor een nieuw stadion. Stam benadrukte keer op keer dat hij niet deelnam aan het debat als sportwethouder, maar als nummer twee van Beter voor Dordt.

Sport voor iedereen

Tijdens de discussie over de breedtesport lieten de lijsttrekkers weten dat het huidige college flinke steken heeft laten vallen. Marco Stam moest, in welke hoedanigheid dan ook, erkennen dat er fouten zijn gemaakt bij het opstellen van de sportparken-visie, maar dat er in de afgelopen jaren ook een aantal zaken zijn gerealiseerd. PvdA-lijsttrekker Wouter van der Spoel hield voet bij stuk en liet weten dat er maar een conclusie mogelijk is en die luidt: "Het is gewoon niet gelukt".

De oproep van de voorzitter van de Dordtse Sportraad Rob Weeda -om eindelijk knopen door te hakken en met een allesomvattend sportbeleid met toegankelijke en betaalbare sport voor alle Dordtenaren te komen- kreeg steun van alle aanwezige partijen. Op de vraag waar het geld hiervoor vandaan moet komen zei VSP-lijsttrekker Margret Stolk: "dan maar wat minder megalomane projecten de komende jaren". Op Ons Eiland riep nog op om alle verenigingen te betrekken bij het maken van een plan en dat "we over vier jaar wel met de uitvoering begonnen moeten zijn".

Visie overige partijen

Als u wilt weten hoe de overige 11 partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen denken over de sport in Dordt, kijk dan naar de onderstaande video.
https://www.youtube.com/watch?v=1lpMtKVax3w

Lees ook

Op naar 16 maart: de strijd om de kiezer op RTV Dordrecht

Met nog anderhalve maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen maken de Dordtse partijen zich kla...

Dit moet er de komende jaren beter in de binnenstad: 'Er zijn weinig gezellige pleintjes'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

PVV: meer geld voor gedupeerde ondernemers

Hoe verdeelt uw partij de welvaart over alle Dordtenaren? Die vraag stond centraal tijdens het derde...

Dordrecht maakt zich klaar voor grote verkiezingsdag: zes ploegen bouwen stembureaus op

Met zes ploegen werd er dinsdag gewerkt aan de opbouw van tientallen stembureaus in Dordrecht, zodat...

Dit moet er de komende jaren beter in het Reeland: 'Parkeren is hier echt een drama'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Cultuurdebat in Energiehuis uitgezonden op TV Dordrecht

In het Energiehuis vond woensdagavond een politieke bijeenkomst cultuur plaats, oftewel het cultuurd...