Dordrecht, Netherlands

Rapper Rico praat over vrijheid in Dordrecht

Rapper Rico ©Vrijheidscollege
In de aanloop naar 5 mei worden er ieder jaar vrijheidscolleges georganiseerd: bekende personen delen hun verhalen over vrijheid en proberen op die manier jong en oud te inspireren om over dit thema na te denken.
Redactie RTV Dordrecht | 22 april 2024 15:20 | Aangepast op 22 april 2024 14:04
In Dordrecht wordt er ook zo’n vrijheidscollege gehouden, georganiseerd door Bibliotheek AanZet samen met Kunstmin, Bibelot en Popcentrale. Aanstaande donderdag 25 april spreekt rapper Rico in het Energiehuis over zijn verslavingen, waardoor hij niet volledig kon genieten van zijn succes.

Ricardo McDougal (1977), beter bekend als Phreako Rico of Rico, is een rapper uit Zwolle. Hij maakte onderdeel uit van Opgezwolle en Fakkelbrigade. Sinds 2001 toert hij door Nederland met verschillende shows. Hij stond maar liefst tien keer op Lowlands en trad onder andere op op Pinkpop, Solar en Zwarte Cross. Op 5 mei 2007 was hij Ambassadeur van de Vrijheid. In zijn periode als artiest kampte hij met een verslaving, die maakte dat hij niet volledig kon genieten van zijn succes. In zijn Vrijheidscolleges vertelt hij over de manier waarop zijn verslaving hem zijn vrijheid ontnam en hoe hij die terugwon.

Het college van Rico duurt van 20.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis, maar je moet wel van te voren een kaartje reserveren via de website van de bibliotheek.

Niet alleen in Dordecht worden vrijheidscolleges gehouden. Zo spreekt cabaretier Raoul Heertje het publiek in Den Bosch, Zwolle en Arnhem toe en vertelt feministe Hedy d'Anconaover wat vrijheid voor haar betekent in Krimpen aan den IJssel. Een overzicht van alle colleges is te vinden op deze website.

Lees meer over:

5 mei|Vrijheid|

Lees ook

Bevrijdingsdag Sliedrecht op zondag: 'Iedereen was vrij om te kiezen'

Een feestje op een zondag is vrij ongewoon in Sliedrecht. Op 5 mei gebeurde dat voor het eerst, vanw...

“In Nederland leven jullie echt in vrijheid, zonder angst om over je schouder te moeten kijken.”

De week van vier en vijf mei staat traditiegetrouw in het teken van herdenken en vrijheid. Dinsdag s...

Aandacht voor Nederlanse boeken: schrijvers bezoeken Dordrecht

Tijdens de Boekenweek, die afgelopen zaterdag van start is gegaan, kun je in ons eigen Dordrecht tw...