Dordrecht, Netherlands

Ontdek verstopte glas-in-lood in Dordrecht tijdens wandeling

Dordrecht staat weliswaar niet bekend als een glas-in-loodstad, toch zijn er genoeg gekleurde en tevens verstopte ruiten te vinden in Dordrecht. De bijzondere glazen zijn van 28 december tot 30 december extra goed te zien tijdens een winterse wandeling.
Marie Frenay | 28 december 2022 12:00 | Aangepast op 28 december 2022 09:21
De blaadjes zijn van de bomen gevallen en de bloemetjes verschuilen zich nog onder de grond, toch hoeft een winterse wandeling niet saai te zijn. De historisch-schrijver Jan Bouman heeft aan de bewoners van Dordrecht, die beschikken over glas-in-lood, gevraagd om de lichten achter de ruiten aan te doen. Achter sommige ramen hebben Dordtenaren zelfs speciale lampen geplaatst

Dat betekent dat de versierde ramen extra zichtbaar zijn tijdens de wandeling. De lichten worden tussen 19.00 en 22.00 uur aangezet vanaf 28 december tot 30 december. Geïnteresseerden kunnen hier de route downloaden met beschrijvingen van het glas-in-lood. Iedereen kan dus zelf op pad.

De route neemt wandelaars mee door de historische binnenstad van Dordt. Naast de gekleurde glazen valt er nog meer te ontdekken en te zien, dus houd de ogen open.

Lees meer over:

glas-in-lood|wandeling|

Lees ook

Zo'n 150 man aanwezig bij solidariteitswandeling voor Oekraïne

Zo’n 150 mensen liepen dinsdagavond mee tijdens de solidariteitswandeling in Zwijndrecht. Dit dede...

Stadswandeling met Joods tintje drukbezocht op Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag 2023 zal in Dordrecht niet de boeken in gaan als de actiefste feestdag aller tijden. ...