Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht mist scherpte en creativiteit op frustrerende avond tegen NAC Breda

Een van de vele luchtduels tussen FC Dordrecht en NAC Breda vrijdagavond Corrado Francke
FC Dordrecht is de ongeslagen competitiereeks op duidelijke wijze kwijtgeraakt. Scherpte, creativiteit en kwaliteit ontbraken en dat was wel aanwezig bij tegenstander NAC Breda, dat met duidelijke cijfers zegevierde: 0-3.
Corrado Francke | 22 oktober 2022 21:53 | Aangepast op 22 oktober 2022 21:53
In de beginfase was het nog even aftasten. FC Dordrecht, dat aantrad zonder de voor Senegal Onder 23 opgeroepen Aliou Baldé en de vlak voor de aftrap afgehaakte Anouar El Azzouzi, kwam na een kwartier wel goed weg toen Jop van der Avert veel te makkelijk inleverde. De bezoekers profiteerden daar niet van.

Kansen aan beide kanten
Het thuispubliek veerde voor het eerst op toen spits Samuele Longo knap wegdraaide en de stuiterbal meteen op doel knalde. NAC-doelman Roy Kortsmit moest zich volledig strekken om de bal uit de hoek te halen. De keeper had even later ook een goede redding op een schot van Jaymillio Pinas. Dat gebeurde na een snelle omschakeling, dit seizoen het recept voor Dordtse doelpunten.

De Bredaanaars probeerden het enerzijds op creativiteit, anderzijds via de lange bal. Beide manieren leverden alleen amper kansen op. Aan de overkant was het gevaarlijker: Longo en aanvoerder Toine van Huizen kopten naast, een schot van Elso Brito werd gekraakt.
Toch ging de ploeg van trainer Michele Santoni op achterstand aan de thee. Van Huizen gleed weg, het daaropvolgende boogballetje van Odysseus Velanas werd nog van de lijn gekopt door Jop van der Avert maar in de rebound schoot Ezechiel Banzuzi NAC toch op voorsprong de rust in: 0-1.

De gastheren kwamen beter uit de kleedkamers, maar middenvelder Benjamin Reemst kon dat niet belonen met de gelijkmaker. Dordt-doelman Liam Bossin kwam amper in de problemen, maar zag ook hoe zijn team amper kansen creëerde en Het moest anders en dat wilde Santoni bewerkstelligen met invallers Mauro Savastano, Jerailly Wielzen.

NAC loopt uit
Maar juist het tegenovergestelde gebeurde. Jort van der Sande, die voor FC Eindhoven al meermaals trefzeker was tegen de Dordtenaren, kopte zijn ploeg op 0-2. Daar mag NAC wel arbiter Stan Teuben voor bedanken, want een aantal seconden voor de treffer werd een duidelijke overtreding op Savastano gemaakt. De derde treffer gebeurde wel volgens de regels: Van der Sande legde de zwakke punten van de Dordtse defensie bloot en maakte op fraaie wijze zijn tweede doelpunt van de avond.

Het bleef 0-3 in het Matchoholic Stadion. Een bittere pil voor FC Dordrecht, dat door de verliespartij daalt naar halverwege het rechterrijtje in de Keuken Kampioen Divisie.
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Abali (Doesburg/79), Van Huizen, Van der Avert (Miceli/79); Schippers, Reemst (Savastano/58), Schuurman, Brito; Suray, Longo, Pinas (Wielzen/62)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...