Dordrecht, Netherlands

Horecapersoneel vinden blijkt lastige opgave richting zomer: ‘Missen vooral vakkrachten'

Personeel aan het werk in Restaurant Post Corrado Francke
Dordtse horeca kunnen nog maar moeilijk aan nieuw personeel komen. Met de zomer in aantocht is dat reden voor zorgen bij ondernemers. “Het is echt een probleem, vooral de keuken. Dat is echt een drama”, ziet Ferry de Klerk van Café Restaurant Merz.
Corrado Francke | 1 juni 2022 15:57 | Aangepast op 1 juni 2022 15:57
De een maakt zich nog weinig zorgen over de bezetting in de zomer, terwijl de ander weet dat hij moet improviseren. De Klerk moet zelf in de keuken gaan werken. “Maar dat is niet waar ik heel erg gelukkig van word”, zegt hij, omdat hij ook andere taken moet oppakken.

Restaurant Post merkt ook moeilijkheden bij het vinden van nieuw personeel. “Vooral vakkrachten missen we”, ziet eigenaar Alex Verburg. “Wij kunnen de boel nog net in stand houden. We merken wel dat het, als er een vacature openstaat, het lang duurt voor die ingevuld is.”
Corona is volgens hem de veroorzaker van het tekort. “Veel collega’s hadden iets anders gezocht en het was meteen erg druk, dus er was veel personeel nodig.”

Bistro Twee33 maakt zich, in de woorden van eigenaar Frank Mol, minder zorgen met de zomer in aantocht. “Met de nieuwe mensen vangen we het personeel goed op.” Hij geeft aan dat zijn restaurant in de zomer de reguliere openingstijden kan behouden.

Bij Post en Merz is dat anders. Post is vier zondagen in juli en augustus gesloten, Merz sluit in de zomer voor tien dagen de deuren zodat De Klerk met zijn personeel ook even van een vakantie kan genieten.
Restaurant Post Corrado Francke

Lees ook

'Afval scheiden voor ondernemers in Dordrecht kan veel goedkoper en duurzamer'

Afval scheiden moet aantrekkelijker worden voor ondernemers in Dordrecht, stelt de Partij voor de Di...

Veel steun voor het Dordtse Antwerpen: 'Ik vind het geniaal'

Er is veel steun voor de Dordtse ondernemers die de binnenstad afgelopen woensdag omdoopten naar Ant...

De koek is op voor de Dordtse horeca

Ruim 50 Dordtse horeca ondernemers hebben zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur actie gevoerd.

Bloemen en waardering van handhavers namens de Dordtse horeca

Vijftig horeca-zaken voerden dit weekend actie in de Dordtse binnenstad. Onder de noemer ‘De koek ...

Burgemeesters eisen 'perspectief' voor horeca en cultuursector: 'Niet volgende week, maar deze week al

De horeca- en cultuursector moet meer ruimte krijgen om weer open te gaan. Dat zeggen de voorzitters...

Aankomende versoepelingen: 'horeca- en cultuursector weer open tot 22.00 uur'

De horeca- en cultuursector kunnen onder voorwaarden tot 22.00 uur weer open. Dat is de conclusie va...