Dordrecht, Netherlands

Donderdag in Eilandleven: horeca-tycoon Bjorn van Dijl

Wie is de man achter de Willaerts Group. met restaurants in Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht? Dat wordt duidelijk in een nieuwe aflevering van het programma Appeltaart of Boterkoek waarin Bjorn van Dijl te gast is.
Marjolein Vos | 7 maart 2024 11:43 | Aangepast op 7 maart 2024 11:43
In het programma, dat gemaakt wordt door onze collega’s van RTV Papendrecht, komt iedere maand een meer of minder bekende Papendrechter aan het woord. Hij of zij wordt geïnterviewd in een persoonlijke setting: bij de open haard in de huiskamer van Wim de Leur, die het programma ook presenteert.

Met Van Dijl heeft De Leur het niet alleen over zijn werk: hij begint bij zijn schooltijd. Een periode waarin de horecaman naar eigen zeggen behoorlijk recalcitrant was. Na de MAVO en de MAO volgt hij de opleiding tot commando. Daar heeft hij een belangrijke les aan overgehouden: “Je wordt getraind om iets te doen waarvan je normaal gesproken denkt, dat is moeilijk of koud of ver of eng, maar alles is mogelijk als je maar wilt.”

Hoewel Van Dijl eigenlijk de creatieve kant op wilde, besluit hij na zijn tijd in het leger aan de slag te gaan bij McDonalds. Daar werkt hij zich al snel op tot restaurantmanager van verschillende vestigingen. De ideale leerschool volgens hem. “Je leert daar alle aspecten van het runnen van een bedrijf. Het gaat niet om de hamburger, maar om de gedachte achter de hamburger. Dat vond ik wel interessant.” En de functie van leidinggevende past goed bij hem. “Ik ben niet graag afhankelijk van andere mensen. Als ik zelf de verantwoordelijkheid heb, dan kom ik daar wel mee weg.”

Na McDonalds volgt Crazy Piano’s en een leerschool in de Amerikaanse horeca, om vervolgens te eindigen als eigenaar van meerdere restaurants in de regio. Benieuwd naar het hele interview? Kijk dan donderdag 7 maart naar Appeltaart of Boterkoek in ons programma Eilandleven, dat uitgezonden wordt na het Nieuws van 18.00 uur.

Lees ook

Maher leerde Dordrecht falafel en döner kebab eten: 'Het was een gat in de markt'

Van falafel hadden de meeste Dordtenaren nog nooit gehoord. Maher Nakhla reed half Nederland door en...

Langer in de kroeg en hardere muziek: groen licht voor nieuwe horecanota

Goed nieuws voor kroegtijgers: cafés in de Dordtse binnenstad krijgen definitief meer ruimte. Zij ku...

'Dordt moet veel levendiger worden', dus krijgen cafés en clubs meer ruimte

Kroegen in de Dordtse binnenstad mogen vanaf komend terrasseizoen langer open blijven en meer geluid...

RTV Dordrecht/Drechtstad FM neemt nieuwe radiostudio in gebruik

“Goedemorgen! Studio De Witt is on air en voor het eerst vanuit de nieuwe studio op de Merwedestraat...

College wil snel nieuw horecabeleid

Burgemeester en wethouders willen dat de gemeenteraad haast maakt met de besluitvorming over een ni...

Leprooshuis is nu een modern stadsklooster met ruimte voor rust en verbinding

Een nieuwe bestemming voor het Leprooshuis op de hoek van de Vriesestraat en Vest in het centrum van...