Dordrecht, Netherlands

Laatste podia worden opgebouwd en vervangende acts geboekt: Big Rivers kan bijna van start

Bij de Korte Kalkhaven zijn werklui nog druk in de weer. Het Zwarte Zwaantje is ook dit jaar weer omgebouwd tot podium voor hét muziekfestival van Dordrecht. Tijdens Back to the Rivers, de alternatieve editie van Big Rivers vorig jaar, deed het schip ook al dienst als optreedplek. Maar dit weekend ligt het vaartuig afgemeerd bij Merz.
Marjolein Vos | 14 juli 2022 16:35 | Aangepast op 14 juli 2022 16:35
Naast dat het een mooi decor oplevert, was het ook een noodzakelijke beslissing. “Hier bij Merz moesten we gewoon de ruimte zoeken”, legt Liselotte Gatzen, directeur van het festival, uit. “De locatie Merz was een soort pijpelaan. En in geval van calamiteiten is het lastig om vluchtroutes te pakken. En hier kun nu je gewoon veel meer publiek kwijt.”
En dat publiek wordt verwacht: gemiddeld komen er 100.000 mensen op het festival af. Die kunnen gaan genieten van allerlei optredens verdeeld over elf podia. De laatste dagen voor de aftrap zijn altijd druk en spannend. Maar nu helemaal: op het laatste moment meldden vier acts zich vanwege ziekte af. “Voor bijna allemaal is vervanging gevonden”, zegt Gatzen trots. “En niet de minste artiesten!”

ZEP komt in de plaats van Jick Munro & the Amazing Laserbeams, die vrijdagavond zou optreden op het podium bij Merz. Fans van Deep Purple zullen even balen, want
Stormbringer (Deep Purple Tribute) heeft afgezegd, maar wordt vervangen door Exiel, een tributeband met nummers van de Rolling Stones. Boogiemonster zou het publiek vrijdag om 21.00 uur vermaken, maar in plaats daarvan komt Leif de Leeuw. Alleen voor Bluesnote (Statenplaats, vrijdag om 18.00 uur) is niemand anders gevonden. “Maar daar wordt nog hard aan gewerkt. Misschien kunnen we nog iets anders regelen, anders schuiven we waarschijnlijk in het programma,” laat Gatzen weten.
Check voor je dit weekend op pad gaat even de website van Big Rivers, voor het actuele programma. Of ga gewoon lekker struinen door de stad, zoals Gatzen aanraadt. “Al onze kracht ligt in het zwerven, in kijken wat je tegenkomt. Vrienden tegenkomen en lekker samen een biertje doen. We gaan een feestje bouwen in de stad. Laat je gewoon lekker gaan op de golven van Big Rivers!”

Lees ook

Gorcumer (15) en Zwijndrechtenaar (20) aangehouden na overval op Dordtse supermarkt

De politie heeft woensdagavond een 15-jarige jongen uit Gorinchem en een 20-jarige jongen uit Zwijnd...

Dordrechts Museum koopt imposant portret van Van Hoogstraten aan: ‘Één van de beste stukken uit zijn oeuvre’

Het Dordrechts Museum heeft het portret van Sir Norton Knatchbull uit 1667 door de in Dordrecht gebo...

Bomen krijgen tweede kans in Wielwijkpark

Wethouder Marco Stam oogst zaterdag 12 februari de eerste Dordtse boom binnen de campagne 'Meer Bome...

'Het voegt echt iets toe aan je leven'

Samen met haar man Mathijs is Nicoline al zo'n zesenhalf jaar een pleegouder. Ze hebben twee pleegki...

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan schietpartij Van Goghstraat: 'Wie herkent deze verdachten?'

Tv-programma Opsporing Verzocht toont komende dinsdag beelden van vier mannen die betrokken zouden z...

FC Dordrecht wil stijgende lijn doortrekken tegen ‘stugge tegenstander’ TOP Oss

FC Dordrecht zit in een stijgende lijn. Het 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap vorige week vrijdag, ...