Dordrecht, Netherlands

Waterbus vaart in zomer óók op zondag tussen Hooikade en Veerplein

De Waterbus vaart tijdens de zomerdienstregeling op alle dagen tussen halte Hooikade (Dordrecht) en Veerplein (Zwijndrecht). In de oorspronkelijke dienstregeling zou de Waterbus niet op zondag varen tussen deze twee haltes, maar door een bijdrage van de gemeenten gebeurt dit alsnog. De zomerdienstregeling gaat in op 4 april en loopt tot 1 oktober.
Stephanie Roggekamp | 31 maart 2022 15:01 | Aangepast op 31 maart 2022 15:01
De gemeenten zijn ervan overtuigd dat ook op zondag voldoende reizigers gebruik maken van de verbinding Hooikade-Veerplein. Daarom hebben ze besloten om eenmalig €30.000,- bij te dragen om dit alsnog mogelijk te maken. De gemeenten willen hiermee aan te tonen dat ook de verbinding op zondag structureel moet worden opgenomen in de dienstregeling.

Petitie
Vanaf het begin van dit jaar is Blue Amigo de nieuwe vervoerder van de waterbus. De organisatie heeft ervoor gekozen om vaker te varen tussen Veerplein en Dordrecht Merwekade en om daarnaast een rechtstreekse verbinding te maken tussen Papendrecht en Zwijndrecht. De verbinding Hooikade – Veerplein hebben ze in de winter laten vervallen en dat leverde veel reacties op uit beide gemeenten. Uiteindelijk werd er zelfs een petitie gestart dat ruim 6000 handtekeningen kreeg. Dit najaar evalueren Zwijndrecht, Dordrecht en Blue Amigo samen met de provincie over de ervaringen van zowel de zomer- als de winterdienstregeling. De evaluatie moet uitwijzen of de keuzes voor de nieuwe dienstregeling juist was.


Evaluatie
Wethouder Rik van der Linden: “Een nieuwe vervoerder betekent ook vaak een nieuwe visie op de dienstregeling. En dat is op zich prima. Maar dan moet ook uit de cijfers blijken dat die nieuwe dienstregeling inderdaad een verbetering is. Uit de petitie werd duidelijk dat niet iedereen daarvan overtuigd is. Ook in de raad is duidelijk uitgesproken dat dit heel goed geëvalueerd moet worden. En waar nodig gerepareerd. Dat gaan we zeker doen. Voor nu is in ieder geval geregeld dat de Waterbus tot 1 oktober 2022 elke dag vaart tussen Hooikade en Veerplein. En daar ben ik blij mee.”

Dat geldt ook voor wethouder Jos Huizinga van gemeente Zwijndrecht: “Uit de petitie bleek wel dat er een grote behoefte is onder de inwoners om ook op zondag gebruik te maken van de waterbus richting de Hooikade en weer terug. Het is mooi dat dit voor deze zomer geregeld is. Hoe het verder gaat, hangt van de evaluatie af.”

Lees meer over:

Blue Amigo|Waterbus|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Waterbus wint Dutch Design Award

De nieuwe Waterbus is in de prijzen gevallen. Het ontwerp dat officieel de Damen Waterbus 2907 E3 he...

GL en VVD: waterbus onbereikbaar voor rolstoelers door steile loopplank

GroenLinks en de VVD willen dat de waterbussen zo snel mogelijk toegankelijk gemaakt worden voor rol...

Waterbus stopt weer aan de Hooikade

Goed nieuws voor reizigers: vanaf 2 oktober wordt de halte Hooikade weer opgenomen in de (winter) di...

Veerdienst Kop van't Land ligt een paar dagen stil wegens onderhoud

Vanaf vandaag ligt de veerdienst tussen de Kop van’t Land en de Brabantse Biesbosch bij Werkendam vo...

Nieuwe dienstregeling waterbus met oude schepen: ‘We hebben nog even nodig’

Ze hadden al een week moeten varen: de nieuwe elektrische waterbussen van Aqualiner. Maar toch heeft...

De nieuwe hybride waterbus vaart vanaf vandaag van Dordrecht naar Kinderdijk

Een unieke ontwikkeling in het openbaar vervoer op het water, zo wordt gezegd. De nieuwe waterbus v...