Stadsbeiaardier start donderdag met zomerconcerten: stad als concertzaal

30 juni 2020 10:47

De zomerconcerten op de carillons van Dordt starten deze week weer. Donderdag trapt stadsbeiaardier Boudewijn Zwart de serie concerten af op het carillon van de Grote Kerk. Hij speelt dan een selectie van de verzoeknummers die zijn aangevraagd tijdens de coronacrisis.

Onder meer het clublied van FC Dordrecht en Nothing Else Matters van Metallica klinken dan door de binnenstad. Direct na het concert op de Grote Kerk verplaatst Zwart zich naar het Stadhuis om daar samen met zijn dochter Lydia Zwart op op het stadhuiscarillon te spelen.

Burgemeester Wouter Kolff is blij met de concerten in de openbare ruimte. De beiaardiers behoorden tot de paar muzikanten die ook tijdens de coronacrisis gewoon konden optreden. “Zij spelen daar hoog boven in de toren en houden dus van nature al voldoende afstand van hun publiek”, schrijft de burgemeester in het voorwoord van het programmaboekje.

“En met de stad als concertzaal is er voor iedereen voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar gezamenlijk te luisteren naar de beiaardmuziek.”

De concerten vinden in de zomer elke donderdagavond plaats. De laatste staat gepland op 24 september. Niet alleen stadsbeiaardier Boudewijn Zwart zal te horen zijn, voor de carrilonconcerten komen beiaardiers uit binnen- en buitenland naar Dordt.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)