Zo ziet een bezoekje aan het Dordrechts Museum er na 1 juni uit

28 mei 2020 17:30

Het Dordrechts Museum mag vanaf maandag de poorten weer openen. Om veiligheid van bezoekers te garanderen, zijn er wel een aantal dingen anders geregeld.

Zo heeft het museum direct bij binnenkomst een poster met huisregels opgehangen. Eén daarvan is dat bezoekers alleen online een kaartje kunnen kopen, en niet aan de kassa. “Er kan online een timeslot van een kwartier worden gereserveerd. Binnen dat kwartier mag je het museum in, daarna mag je zo lang in het gebouw blijven als je wil. Deze speling geeft ons de mogelijkheid aantallen goed te spreiden bij aankomst,” legt Gert Jan Schouten van het Dordrechts Museum uit.

Uiteraard dient er altijd en overal 1,5 meter afstand gehouden te worden. Ook het aantal bezoekers per ruimte is aangegeven op de deuren. Daarnaast is er bewegwijzering om te voorkomen dat mensen de verkeerde kant oplopen. “Het is net de ANWB, maar dan in onze huisstijl!”

Vanaf 1 juni zijn de huidige collecties weer te zien, en start er een nieuwe tentoonstelling “Leven van leer”. Dit is een bijzondere leercollectie van het museum die is gevonden bij opgravingen onder het Statenplein.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)